Najbolji Huawei pametni sat do sada: Watch 3 stiže u Srbiju

Najnoviji deo velikog Huawei ekosistema, koji brojne uređaje povezuje pod okriljem novog HarmonyOS 2.0 operativnog sistema, je nova Huawei Watch 3 serija pametnih satova, koja uskoro stiže u Srbiju

  • 3
Huawei Watch 3 Foto: Huawei

Za poslednje dve godine, kineski tehnološki gigant Huawei postigao je impresivne rezultate u razvoju sopstvenih softverskih rešenja za svoje uređaje. Kompanija poznata po vrhunskom hardveru, u značajnoj meri je razvila sopstvenu AppGallery prodavnicu aplikacija. Unapređeni EMUI korisnički interfejs doneo je brojne nove opcije koje su značajno olakšale i unapredile međusobnu „saradanju“ različitih Huawei uređaja.

Poslednji u nizu softverskih proizvoda koje je Huawei, početkom ovog meseca, ponudio korisnicma je najkompletnija verzija HarmonyOS 2.0 operativnog sistema. Namenjen širokom spektru pametnih uređaja koje objedinjuje u jedan ekosistem, taj softver daje potpuno novu dimenziju njihovoj međusobnoj povezanosti i zajedničkoj upotrebljivosti.

A najnoviji deo tog velikog ekosistema upravo je postala i nova Huawei Watch 3 serija pametnih satova, koju čine osnovni i Pro model.

U svetu nosivih gedžeta, Huawei satovi već su stekli poznatljivost i dobru reputaciju svojim mogućnostima merenja i praćenja brojnih zdravstvenih i fitnes parametara, kao i izuzetno dugim trajanjem baterija.

Širokom spektru opcija pomoću kojih korisnici mogu da prate svoje zdravstveno stanje i napredak u više od 100 različith režima vežbanja, Watch 3 je dodao senzor visoke preciznosti koji omogućava merenje temperature kože, kao i senzor za pranje ruku i otkrivanje pada.

To je, međutim, samo mali deo onoga što Huawei Watch 3 nudi, pošto satovi dolaze sa instaliranom AppGallery prodavnicom aplikacija i mogućnošću njihovog instaliranja i pokretanja.

To je mogućnost koja sat pretvara u pametni multimedijalni gedžet sa velikim brojem funkcija, koji se može koristiti kao aktivni pomoćnik koji će, na primer, korisniku tokom putovanja davati informacije o statusu leta ili dostupnosti taksija u gradu u kome se nalazi.

Naravno, tu su i već poznate mogućnosti viđene na prethodnim generacijama pametnih satova, kakva je slušanje muzike sa sata putem nedavno predstavljenih bežičnih slušalica Huawei FreeBuds 4i. Ova opcija, međutim, sada dobija potpuno novu dimenziju, budući da novi Watch 3 korisnicima donosi i mogućnost korišćenja Huawei Music aplikacije. Kineski gignat je, na pomenutom predstavljanju svog operativnog sistema, prikazao i mogućnosti kontrolisanja kamere i upravljanja dronom pomoću ovog pametnog gedžeta.

Huawei Watch 3 Foto: Huawei

Huawei Watch 3, kao i njegovi prethodnici, ima kućište od vrhunskog nerđajućeg čelika. U njemu je smešten AMOLED displej dijagonale 1,43 inča, zaštićen ultra-zakrivljenim 3D staklom. To je prva serija Huawei satova koja dolazi sa 3D rotirajućom krunicom, koja precizno prepoznaje pokrete prstiju, što značajno olakšava kretanje kroz menije i opcije.

Watch 3 satovi, opremljeni sa 2GB RAM-a i 16GB interne memorije, korisnicima donose sveobuhvatnu zaštitu podataka, kroz traženje izričite saglasnosti za njihovu upotrebu i HTTPS enkripciju.

Naravno, ono što valja ne treba menjati, pa je tako jedna od najprepoznatljivijih karakteristika Huawei pametnih satova i dalje je tu. Watch 3 Pro odlikuje izuzetno dugačak vek trajanja baterije - do tri nedelje pri tipičnom korišćenju. Ukoliko ste među zahtevnijim korisnicima, baterija će zbog intenziteta korišćenja sata, trajati do pet dana.

Novi pametni satovi Huawei Watch 3 serije uskoro stižu i u Srbiju, a pre-order počinje već 5. jula.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA