≫ 

Android, 5G, veliki ekran i zum od 50X: Huawei predstavio premijum telefone P40 serije

Huawei P40 Pro i P40 Pro+ telefoni dolaze u inovativnom keramičkom kućištu i opremljeni su velikim ekranom dijagonale 6,58 inča, čija površina pokriva gotovo celu prednju površinu uređaja

  • 4
Huawei P40 serija Foto: Huawei

I pored toga što je globalna promocija novih premijum pametnih telefona Huaweijeve P40 serije, koja je za danas bila zakazana u Parizu, otkazana je zbog pandemije korona virusa, to nije omelo kineskog giganta sa ove, sa velikom pažnjom očekivane, predstavi putem interneta.

Većina informacija koje se na prezentaciji mogla čuti, potvrdila je većinu glasina o kojima je većina stručnih medija nedeljama unazad pisala. Tako je Huawei "standardnim", odnosno očekivanim, modelima P40 i P40 Pro, i ranije već predstavljenom P40 Lite telefonu, dodao još jedan najjači model P40 Pro+.

P40 Pro i P40 Pro+ telefoni dolaze u inovativnom keramičkom kućištu. Opremljeni su velikim ekranom dijagonale 6,58 inča, čija površina pokriva gotovo celu prednju površinu uređaja. Ista situacija je i kod manjeg modela P40 čiji ekran ima manju dijagonalu od 6,1 inč.

Pozata po  inovativnom sistemu kamera, koji sa svakom generacijom postaje sve napredniji, P40 serija je i ovoga puta nastala u saradnji sa čuvenom nemačkom kompanijom Leica. Telefoni dolaze sa sistemom od tri – P40, četiri - P40 Pro, dok je P40 Pro+ opremljen sistemom sa pet kamara (Triple, Quad i Penta sistemi kamera). Sva tri telefona opremljene su velikim glavnim Ultra Vision Wide senzorom od 50 megapiksela.

Prema onome što se naprezentaciji moglo čuti, kamere nude 40 odsto bolje procesiranje svetlosti, kao i 10 puta optički i 50 puta hibridni zum, kod najjačeg P40 Pro+ modela, ali po prvi put i audio zum.

Unapređeni AI sistem kamere primenom veštačke inteligencije poboljšava veliki broj parametara prilikom snimanja fotografija. Prednja dvostruka selfi kamera od 32MP, takođe, "radi" u saradanji sa veštačkom inteligencijom i u stanju je da snimi fotografije i video zapise visoke 4K definicije.

Uređaje nove P40 serije pokreće Huaweijev najjači HiSilicon Kirin 990 5G procesor, trenutno vodeći čipset u premijum klasi pametnih telefona.

Telefoni podržavaju Wi-Fi 6 Plus standard, zagvaljujućo brzom Kirin W650  modemu. Kao što su kupci telefona visoke klase ovog proizvođača već navikli, tu su i brzo i bežično punjenje, kao i mogućnost bežičnog punjenja jednog uređaja drugim.

Kao ni prethodna flegšip serija telefona Mate 30, ni P40 ne dolazi sa "punim" paketom Google servisa i aplikacija. Tu su, međutim, Huawei Mobile Services (HMS) platforma i Huawei AppGallery, prodavnica koja svakim danom nudi korisnicima nudi sve veći broj aplikacija.

Operativni sistem je Android 10, "presvučen" Huaweijevim EMUI 10.1 interfejsom koji donosi nekoliko novih inovativnih opcija i novu virtuelnu "asistentkinju" nazvanu Cilia.

Ovi premijum uređaji dolaze u novim bojama kućišta, a proizvođač je ponudio i spektar futrola šarenolikog dizajna, kao i posebnu gejming futrola sa dodatnim tasterima i  kućište za snimanje pod vodom.

Osim telefona P40 serije, kineski gigant je predstavio novi napredni AI zvučnik Huawei Sound X, kako i "osvežene" Huawei Watch GT 2 satove sa unapređenim softverom i u novim bojama, kao i redizajnirani model Watch GT 2e.

(Telegraf.rs/M.B.J)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mata

    26. mart 2020 | 18:48

    Jedva cekam da ga testiram. Kamera je bruuutalna.

  • Nebojša

    26. mart 2020 | 17:08

    Uuuuu, ovo ja babaroga telefon! Čini mi se i da je pojeftin od P30 kad se pojavi prošlu godinu... Aj da prođe ova korona, pa ću si prebrojim pare...

  • Zdravko

    27. mart 2020 | 12:43

    Što se tiče kamera Huawei je dokazao da su kamere na novoj P40 seriji stvarno najbolje na svetu. Respekt!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA