≫ 

Novi kineski telefon na preklop izgleda bolje od svih do sada

Detalji još uvek nisu poznati, ali se čini da Huawei kod ovog uređaja planira da implementira Ultra-Thin Glass tehnologiju

  • 0
Korona Virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Veliki broj proizvođača je, tokom prošle godine, za ovu najavljivao svoje pametne telefone sa ekranima na preklop, ali smo od sada imali prilike da vidimo samo neke od njih.

To su Huawei Mate X/Mate Xs, zatim Samsung Galaxy Fold i Galaxy Z Flip i reinkarnacija legendarnog telefona iz prošle decenije, kultne Motorole Razr.

Izgleda, međutim, da bi najveći kineski proizvođač uskoro mogao da predstavi novi fleksibilni telefon, ovoga puta u "vertikalnom" formatu.

Huawei je kineskoj Nacionalnoj administraciji za intelektualnu svojinu podneo patent koji otkriva dizajn i funkcije novog telefona na preklop.

Telefon sa prednje strane ima veliki izrez za selfi kameru, dok se sa desne strane nalaze tasteri za uključivanje i zvuk. Na poleđini se nalazi sistem kamera u gornjem levom uglu i, najverovatnije sekundarni displej ispod samih kamera.

Kada je otvoren, telefon je potpuno ravan i ima šarku u sredini. Specifikacije ni drugi detalji još uvek nisu poznati, ali se čini da Huawei kod ovog uređaja planira da implementira UTG (Ultra-Thin Glass) tehnologiju.

Ipak, ovo je još uvek samo patent, pa ne postoje nikakve garancije da će ovo rešenje biti primenjeno na konkretan proizvod, prenosi Benchmark.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA