Ako vam se tastatura "ponaša čudno", prvo pogledajte da li se oni oko vas smeju

U vreme pandemije korona virusa kompjutere i internet koristimo više nego ranije, pa nam bilo kakav problem deluje kao smak sveta...

  • 0
Tastatura, rukavice, koronavirus Foto: Profimedia

Zbog korona virusa mnogi ovih dana rade od kuće i slušaju predavanja i časove onlajn, pa su računari uključeni po ceo dan. Upravo zbog toga što kompjutere i internet koristimo više nego ikada pre, bilo kakav problem da se javi - to deluje kao smak sveta.

Međutim, pre nego što počnete da se nervirate ako vam tastatura pobrljavi, pogledajte da li se neko od ukućana smeje.

Borba sa koronavirusom traje već nedeljama pa smo svi počeli da tragamo za novim vidovima zabave. Neki su tako na internetu pronašli staru "foru" sa zamenom standardne QWERTY tastature za DVORAK verziju, piše sajt Instructables.

Iako većina korisnika računara nije nikada čula za to, u pitanju je samo drugačiji raspored slova na tastaturi, za koji neki veruju da je daleko komforniji za upotrebu od uobičajenog QWERTY rasporeda.

Dakle, kada počnete da kucate, a na ekranu se umesto željenog teksta pojavljuju slova bez ikakvog smisla, nemojte da paničite ni da se nervirate, već pogledajte da li kada otkucate slovo G izlazi I, umesto S slovo O.

Ukoliko se to desilo, možete biti sigurni da je krivac negde u vašoj blizini i da samo čeka vašu reakciju, pa da prasne u smeh, podseća RTS. Ukoliko to želite i ne žurite (na posao ili na čas), možete i da se zabavite pre nego što "započnete pregovore" o vraćanju uobičajenog rasporeda slova na vašu tastaturu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA