≫ 

Microsoftova "Lego kockica": Novi Office dokument je Google Docs "na steroidima"

Reč je o elementima koje inače srećemo u ostalim kancelarijskim programima (tabele, grafikoni, liste), s tim što su ovde oni transformisani u svojevrsne individualne module

  • 0
Microsoft Fluid Foto: Twitter/@verge

Standardna postavka MS Office dokumenata (Word, Excel, Power Point) dobija novog člana pod nazivom - Fluid. Da bi budućim korisnicima približio o čemu se radi, Microsoft ovaj tip dokumenta uporedio sa Lego kockicom, koju je moguće sa lakoćom premestiti sa jedne konstrukcije na drugu, piše The Verge.

Suštinski, reč je o elementima koje inače srećemo u ostalim kancelarijskim programima (tabele, grafikoni, liste), s tim što su ovde oni transformisani u svojevrsne individualne module koji su upotrebljivi i van uobičajenog okruženja, pa ih je moguće pridodati pošti, prepiskama ili nekim drugim aplikacijama iz Office 365 paketa.

U skladu sa težnjom kompanije da ojača svoje cloud okruženje, sadržaj samih modula je, kao i kod Google Docs-a, podložan promenama u realnom vremenu, od strane bilo kog korisnika koji radi na projektu. Tokom takve korekcije, njegov lični avatar će se pojaviti pored dokumenta, čime će ostalim učesnicima dati do znanja da se nešto prepravlja.

Fluid dokumenti biće postepeno puštani u distribuciju tokom sledećih meseci. Inicijalno, zaživeće na sajtu Office.com stranici, dok će naredne godine biti dostupan i na desktop verziji Outlooka, prenosi Svet kompjutera. Radi budućeg razvoja ove novotarije, Fluid Framework je open-source, pa će developeri moći slobodno da eksperimentišu kada on zaživi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA