Vreme čitanja: oko 1 min.

Windows Phone se vraća iz "groba" da zaobiđe YouTube-ovu blokadu ad-blockera

Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube-ova najnovija inicijativa protiv blokatora reklama nailazi na zanimljivo rešenje - korisnici se okreću starom i skoro zaboravljenom Windows Phone-u da bi nastavili sa neometanim gledanjem

  • 0
Windows Phone Foto: Roman Pyshchyk / Shutterstock.com

Iako je YouTube, najveći internet servis za video sadržaj, pojačao svoje mere protiv ad-blockera, čini se da korisnici na Windows Phone-u uspevaju da pronađu put oko novouvedenih barijera. Ovaj potez ne samo da pomaže korisnicima da izbegnu iritantne reklame, već i nudi trenutak trijumfa za platformu koju je Google godinama ignorisao ili čak sabotirao.

Do nedavno, ad-blockere je bilo relativno lako implementirati preko raznih pretraživačkih ekstenzija. Međutim, YouTube je odlučio da pojača svoje mere protiv njih, uvodeći skočne poruke koje pozivaju korisnike da onemoguće svoje blokatore ili da se pretplate na YouTube Premium. Ova odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo u internet zajednici, posebno na Redditu i drugim forumima.

Ipak, korisnik na Twitter-u, poznat kao @endermanch, izneo je alternativni način za izbegavanje ovih poruka, koristeći Windows Phone. Rešenje se zasniva na promeni korisničkog agenta putem ekstenzije koja simulira operativni sistem Windows Phone. Korisnički agent je informacija koja identifikuje vrstu uređaja i pretraživača korisnika, a očigledno je da YouTube za sada nije optimizovan da prepozna i blokira Windows Phone korisničke agente.

Ovo je zanimljiv trenutak za Windows Phone, Microsoftovu mobilnu platformu koja se uglavnom smatrala neuspehom, delimično zahvaljujući Google-ovom odbijanju da je podrži. Ironično, danas ta ista platforma pomaže korisnicima da "prevare" sistem koji je Google postavio na YouTube-u.

Međutim, treba napomenuti da ovo može biti samo privremeno rešenje. S obzirom na dinamičnu prirodu tehnološke industrije, velike su šanse da će Google identifikovati i ispraviti ovaj "propust" u bliskoj budućnosti.

Ali za sada, korisnici se raduju mogućnosti da iskoriste Windows Phone za zaobilaženje restrikcija na YouTube-u. Uz to, postoji i određena doza ironije u činjenici da platforma koja je nekada patila zbog Googleovih restrikcija sada pomaže korisnicima da zaobiđu jednu od njegovih najintruzivnijih mera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA