Zvezdu su vodili Vujošević, Pešić, Sagadin! Evo kako ih je Radonjić sve nadmašio! (VIDEO)

Aktuelni trener Crvene zvezde završava svoju treću sezonu na klupi, koja će po svemu biti istorijska za njega i klub

  • 61

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ući će uskoro u istoriju kluba kao trener sa najviše pobeda sa crveno-belima.

>>> Radonjić: Ponosan sam na igrače, igraćemo Evroligu ponovo!

Radonjić je trenutno na 158 pobeda sa Zvezdom i na drugom mestu je večne liste, a baš u proteklih nedelju dana pobedama nad Cedevitom dva puta i Unikahom, prestigao je na drugom mestu legendarnog Nebojšu Popovića koji ima 155 pobeda.

Sada Radonjiću nedostaje još 13 pobeda da bi prestigao još jednu srpsku i jugoslovensku trenersku legendu, Ranka Žeravicu koji ima 170 trijumfa.

Zanimljivo je da će uskoro biti godinu dana kako je trener Zvezde ostvario svoju 100. pobedu. Bilo je to 7. aprila 2015. godine i tada je bio šesti na listi. Pre samo dva meseca je stigao do trećeg mesta večne liste sa 143 pobede.

>>> 100. pobeda u Zvezdi! Jubilej Dejana Radonjića

S obzirom na to da će do kraja sezone Zvezda odigrati bar još 20 i više mečeva, realno je da Dejan Radonjić postavi novi rekord kluba i uđe u istoriju.

Iako su Zvezdu pre njega vodili veliki treneri poput  ce, Ace Nikolića, Svetislava Pešića, Duška Vujoševića, pa i Slovenca Zmaga Sagadina, Radonjić ih je za tri sezone na klupi crveno-belih sve nadmašio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ne samo u broju pobeda već i u istorijskoj sezoni 2014/15 kada je osvojio tri trofeja. Jedino nije u trofejima Acu Nikolića koji je osvojio jedini evropski trofej na klupi Zvezde, a to je Kup Kupova (1973/74).

Treba podsetiti da su i Pešić i Sagadin vodili Zvezdu po dve sezone, ali po pobedama nisu blizu Radonjiću. Takođe, Duško Vujošević je bio trener Zvezde u sezoni 1991/92 i došao je do finala plej -ofa.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo je da je Radonjiću kome je ovo treća puna sezona na klupi šampiona ABA i Srbije (ako se ne računa momenta kada je preuzeo tim na kraju sezone u aprilu 2013. ) a da je za tako kratko vreme uspeo da se probije do trćeg mesta.

Pogledajte najbolje gestikulacije Dejana Radonjića

Podsetimo da je i Vladislav Lučić vodio Zvezdu skoro tri sezone u dva navrata, ali je Radonjiću olakšavajuća okolnost veliki broj utakmica koji tim igra tokom sezone (skoro 80 sa plej -ofom)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Večna lista trenera Zvezde sa najviše pobeda:

1. Ranko Žeravica  170

2. Dejan Radonjić 158

3. Nebojša Popović 155

4. Milan Bjegojević 142

5. Vladislav Lučić 108

6. Bratilsav Đorđević 107

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. mart 2016 | 14:34

    Partizan je godinama bio u vrhu evropske kosarke al sve pokradose nadam se da ce zvezda raditi pametnuje

  • Bog vidi

    23. mart 2016 | 13:38

    Covjeku se posrecilo kao i grofu..usao je u semu * drzavni projekat * ili kako unistiti jedini srpski ponos Partizan,Nije on uspjesan sto je neki strucnjak..placeno pa brate samo istrcite i gotova stvar..sjetite se nekih cirkusa od utakmica gdje su i ovi kobajagi delije se stidjele sto njima nije bas jaca strana...tu lezi uspjeh..kao i ono kad je Arkan bio prvak..sad nije arkan je vuckovo vrijeme..ko voli nek se besramno raduje...

  • Prvi put čujem

    23. mart 2016 | 13:36

    Duško Vujošević ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA