≫ 

Hoćete li da ostanemo klozet Evrope i kopamo grobove deci? Cvetković brutalno odgovorio svima kojima smeta izjava o braći Hrvatima!

Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima - zapitao se Cvetković

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković pojasnio je izjavu da očekuje podršku braće Hrvata u duelu sa Francuskom u ponedeljak od 18.15.

Inače, Cvetkovićeva izjava je mnoge iznenadila, bilo je raznih komentara na društvenim mrežama i portalima, na šta on nije ostao imun.

- Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže - rekao je prvobitno Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije, a sada se ponovo oglasio.

- Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave - rekao je Cvetković i tu se nije zaustavio.

FOTO: AP/Tanjug/ HINA MIROSLAV LELAS/ nr

- Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope?

FOTO: AP/Tanjug/ HINA MIROSLAV LELAS/ nr

- Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve "velikosrbe", "velikohrvate", "velikobošnjake, "velikoalbance", koji našoj i svojoj deci kopaju grobove - pojasnio je selektor srpskog nacionalnog tima.

Naša reprezentacija izgubila je šanse da se plasira u polufinale, a u grupi 1 zauzima poslednje mesto bez prenetih bodova, dok je Francuska prva sa šest bodova. Hrvatska ima identičan broj bodova uz utakmicu više, Norveška i Švedska imaju po četiri boda, Belorusija je na nuli poput Orlova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    21. januar 2018 | 23:01

    Eeee dragi Balkanci i velike hrabrosti u vama. Ko voli da ratuje evo vamBliski istok pa idite, mozete se vratiti samo kao invalidi a ako vam se posreci u paleti! Podrzavam gos.Cvetkovica, A vi koji ste slusali ratnohuskace... Hm. Sta ste sad. Saka jada, Ljudi ostavite se prosljost od toga se ne zivi. Otvorite oci ima i boljih stvari od rata i mrznje. Aaa bilo mi je bas lepo ziveti u Jugi. Ja Hrvat i ziveo sa Srbima u vojvodini. Najlepai deo mog zivota. Posle dosle usijane glave i dosao djavo po svoje. Pametni se sklonili budale na fron. Ujedno zelim svim dobronamernim ljudima lliepu vecer❤️.

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    21. januar 2018 | 23:10

    Mi imamo kratko pamćenje,zato svakih 30 godina pune jame sa nama!Ovoga pod hitno poslati kod braće da živi!

  • candy

    21. januar 2018 | 23:14

    bravo kralju , svaka ti cast za ovaj govor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA