≫ 

Nije mala, triput ratovala: Zašto Srbi iz Austrije dolaze sa ratnim pokličima na meč reprezentacije?

Kao da su naši fudbaleri krenuli, ne daj Bože, u rat, pa su im potrebne rodoljubive pesme

  • 35

Navijači Srbije, uglavnom oni koji žive i rade u Austriji, bodrili su Orlove na utakmici protiv Čilea u Gracu, a tom prilikom su pokazali da zapravo i nisu poravi navijači već samo oni koji žele da budu viđeni na utakmicama i da Srbuju.

>>> Devet stvari koje su obeležile meč Srbija - Čile: Neke od njih niste mogli da vidite putem TV ekrana (FOTO) (VIDEO)

Njihovi potezi pokazuju da ne treba da se zovu navijačima već, možda više nekim ljubiteljima uspeha, a ne samog sporta i fudbala.

Pre svega što su na utakmicu došli da ispolje neke svoje frustracije, a ne da navijaju jer da je tako ne bi pevali patriotske pesme u 21. veku na meču Srbije i Čilea!! Zato je nejasno otkud pesma "Ko to kaže ko to laže, Srbija je mala, nije mala, nije mala, tri put ratovala" Zatim pesme "Pevaj Srbijo, zemljo junaka, pevaj Srbijo zemljo bitaka" Pa je usledio spev o Kosovu i ostale ratničke pesme.

Sve je to super i okej, ali kakve to veze ima sa fudbalom i Mundijalom, a još manje sa protivnikom Čileom? Da je rival možda Austrija, il Nemačka, ili Hrvatska ili neka slična zemlja sa kojom smo bili u sukobu, pa da se razume potez navijača, ali ovako, potpuno bezveze.

Navijači Srbije iz Beča imaju zanimljive zahteve Foto: MN Press

Osim toga, navijači su razvili transparent i da ih podsete na meč protiv Austrije u Beču 6. oktobra 2017. godine.Tada su naši navijači preplavili stadion Ernst Hapel u Beču, ali nisu imali priliku da se raduju, jer smo poraženi sa 3:2, u meču koji je kolo pre kraja kvalifikacija mogao da nam overi kartu za Rusiju.

Bila je to jedna od najgorih partija Srbije u kvalifikacijama, posle koje su krenule turbulencije, a kasnije i smena trenera Slavoljuba Muslina.

Očigledno je da tada i pojedini navijači nisu bili zadovoljni ponašanjem fudbalera Srbije, kojima, sudeći po transparentu koji su istakli na stadionu u Gracu, zameraju što ih nisu pozdravili na kraju.

Fudbaleri Srbije dali su sve od sebe na meču sa Čileom Foto: MN Press

Traže da ih pozdrave na kraju, a zvižde im kad izgube utakmicu i kada igraju loše. Očigledno da nisu baš upoznati sa pravim navijačkim kodeksima iz prošlog veka, gde se kaže "Navijaš za svoju zemlju uvek i svim srcem, bez obzira na rezultat i situaicju na terenu" Ne zviždiš igračima, već ih podržavaš.

VIDEO: Pogledajte najzanimljivive detalje sa meča Srbija - Čile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda Putnik 🇷🇸

    5. jun 2018 | 13:09

    Na svakoj utakmici treba da se pevaju nacionalne pesme..one dizu moral.. Kome smetaju nek ide u kanadu pa neka slusa sta hoce..

  • Lalal

    5. jun 2018 | 13:34

    Pa sta bi trebali samo da se deru "srbija srbija" napravili su dobru atmosferu a i mi nemamo nikakvu pesmu za repku

  • mangup

    5. jun 2018 | 15:42

    a sta treba da pevaju? i tebe sam sit kafano? ili neki trash iz grandove produkcije? pevajte, da se cuje i vidi da nas ima svuda. a i ovi sto kukaju na one sto su otisli, ko vama brani da uteknete? niko!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA