Troicki je imao gotovo dobijen set, a onda je Vavrinka odigrao neverovatan poen i izludeo Viktora (VIDEO)

Bio je blizu srpski teniser da se vrati u meč protiv velikog favorita

  • 4

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u četvrtfinalu turnira u Sofiji, pošto je izgubio od prvog nosioca Švajcarca Stena Vavrinke 6:1, 7:6 (7:4).

Meč je trajao 85 minuta, a Vavrinka je došao do petog trijumfa u isto toliko međusobnih duela.

Vavrinka, koji je trenutno 15. teniser sveta lako je dobio prvi set, u kome je na startu napravio dva brejka i došao do 5:0, a ubrzo i do prvog seta u kome Viktor nije imao nijednu brejk šansu.

U drugom setu je viđena velika bobra. Viktor je pružio znatno ozbiljniji otpor i prvi došao do brejka, nakon što je izdržao problem i suočavanje sa brejk loptama u 7. gemu. U narednom je on iskoristio svoju drugu brejk loptu i dobio priliku da servira za set.

Međutim, Vavrinka je uzvratio ribrejkom i stigao je do tajbrejka. Neverovatan je potez izveo Švajcarac u tom momentu, bukvalno iz bezizlazne situacije raspalio je po lopti i došao do vinera koji mu je doneo ključan gem.

I u 13. gemu je Troicki bolje počeo, napravio je dva mini-brejka i poveo sa 3:0, ali je zatim izgubio čak sedam vezanih poena.

Nagradni fond turnira u Sofiji iznosi 501.345 evra.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča, i ključni potez na 7.11:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA