≫ 

Batica dijeta: Smišljena je kako bi izgledali dobro goli, a traje 30 dana

Najvažnije je da se pridržavate pravila i da merite sve što stavljate u usta

  • 0

Uprkos svim žestokim debatama o delotvornosti dijeta, nauka nam je pokazala neke poprilično jake činjenice o tome šta je najbolje za gubitak kilaže. Kada se radi o dijetama i njihovom izboru šta mislite koja je najbolja? Nauka kaže - nijedna.

8 manje poznatih znakova koji otkrivaju da ste nikad zdraviji

Trener Pol Karter kaže da je konačno ustanovljeno da dijete sa malim sadržajem ugljenih hidrata ne dovode uvek do mršavljenja.

Kod pokušaja da smršate je najvažnije da se pridržavate određenih pravila. Istraživanje sprovedeno na 609 učesnika je pokazalo da su dijete sa niskim sadržajem masti i ugljenih hidrata dovele do zanemarljivo malog mršavljenja kod svakog učesnika.

Ako hoćete na odmor u ovu zemlju morate da platite 250 dolara po danu, a razlog za to će vas ostaviti bez teksta

Foto: Pixabay.com

A šta je sa paleo i keto dijetom?

Ista stvar, ni jedna dijeta ne može da vam tvrdi da je bolja od neke druge, niti da ćete zbog nje brže smršati. To znači da možete računati vaše proteine, sabirati sveukupne kalorije i prilagođavati masti i ugljene hidrate u okviru kalorijskoih vrednosti koje zahteva vaše telo (a ne koje su dijetom propisane) i da znate da ćete smršati.

Kako se Batica dijeta (Bro-Diet) uklapa u sve to?

Na stvaranje ove dijete su najviše uticali bodibilderi i dizači tegova koji su hteli da dobro izgledaju dok su nagi. Karakteriše je predviđena hrana i ponavljanje obroka, na primer, piletina, brikoli i pririnač.

Zašto se naziva batica dijeta (bro-diet). Zato što je reč "bro" postala raširen naziv za fitnes savete koji su više utemeljeni na iskustvu nego na nauci. Budući da mnogi bodi bilderi ne baziraju svoju ishranu na osnovu nauke već na iskustvu njihovi saveti su nazvani "bro" saveti i dugo su se smatrali nepouzdanim.

Foto: Pixabay.com

Ali, kako vreme odmiče pokazuje da su ovi "bro"saveti više u pravu nego što greše, mada ih treba uzeti sa određenom rezervom i uvek detaljno istražiti. Postoji veliki razlog zašto većina bodibildera drži ovu dijetu i postiže sjajne rezultate, veliku mišićnu masu sa malo masti.

- Dobra dijeta nije samo računanje kalorija, a svako ko se takmičio može to da potvrdi. -  kaže  Pol Karter.

Ovo su stvari koje ne bi imale neku primetnu razliku kod nekoga ko šeta okolo i ne bavi se bodildingom, ali kada su samo 3 procenta na vašem telu masti, efekat onoga što unosite u svoje telo i način na koji se to troši postaje očigledniji.

Prednosti "bro dijete" su što je selekcija hrane često ograničena i konzistentna. Ovo daje takmičarima mogućnost da vide bilo kakvu promenu koja se pojavljuje vizuelno, bez obzira na to koliko je mala. A mogu da je podešavaju uz pomoć uključivnja ili isključivanja određene hrane.

Sve u svemu postoje neke prednosti "bro dijete" koje svi mogu da koriste ako stvarno žele da poboljšaju sastav svog tela. To je dijeta koja pomaže da zadržite kalorije i proteine i tako vam garantuje uspeh.

Foto: Pixabay.com

Zašto ova dijeta deluje?

1. Zahteva da merite sve

Mnoge osobe koje se bore sa gubitkom kilograma jedu manju količinu kalorija od one koja im je potrebna. A za slabe efekte krive insulin i genetske faktore, zato posušajte savet, nikad ne jedite manje kalorija od onoga što vam treba.

Obratite pažnju na prateće kalorije, nije sve što se zove salata male kalorijske vrednosti. Ako merite svu hranu koju stvaljate u usta, od piletine do pirinča i začina, shvatićete da možda unosite previše hrane.

2. "Bro dijeta ograničava vaš izbor hrane"

Stavar je jako prosta morate da smanjite izbor namirnica da biste shvatili kako koja od njih utiče na vaše telo. Redukujte visoko kalorijsku hranu, a uz nju uvek možete jesti dosta svežeg povrća.

3. Priprema hrane postaje uobičajena

Sva hrana za ovu dijetu se brzo i prosto priprema, obroci se spremju unpred da biste mogli da ih nosite sa sobom. To lako postaje navika.

30 dana "bro" dijete

Lako je, dijeta traje 30 dana, kuvajte, spremajte i uvek nosite sa sobom.

Foto: Pixabay.com

1. korak: Otkrijte koliko vam je kalorija potrebno

Ako pokušavate da smanjite masti u telu, kalorije računate tako što ćete svoju telesnu masu da pomnožite sa 15 za prvu nedelju dijete, sa 14 za drugu nedelju, sa 13 za treću nedelju dijete. Vidite obrazac, svake nedelje smanjujete za jedan i množite sa svojom kilažom, a krećete od 15 i treba da završite sa 10.

2. korak: Sve računajte u glavi

- Treba da jedete po 2 grama proteina na kilogram svoje kilaže.

- 20 procenata vaših dnevnih kalorija treba da budu masti

- Ugljeni hidrati će smanjiti ostale kalorije

Foto: Pixabay.com

3. korak: Birajte specifične vrste hranljivih materija

- Proteini: Izaberite namirnice koje su bogate proteinima, pileće belo meso, tunjevinu, belanca i proteine u prahu

- Ugleni hidrati: Izaberite namirnice koje su bogate ugljenim hidratima kao što su krompir, pirinač, ovsena kaša.

- Masti: Izaberite hranu koja je bogata mastima, a ima ih u dve vrste namirnica: maslinovom ulju i kokosovom buteru. Neki ljudi koriste i avokado.

- Vlakna iz povrća možete jesti u neograničenim količinama

4. korak: Sve merite

Merite baš sve što dođe do vaših usta, najlakše ćete to da uradite ako sve premeravate i razdvajate u posudice. Na svakoj posudici obeležite koliko čega ima.

Daljinac

(Telegraf.rs / t-nation.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA