≫ 

Za korupciju osuđeno 532 ljudi, najviše presuda doneto zbog zloupotrebe položaja, pronevere i mita

Uglavnom su u pitanju zatvorske kazne

  • 0

Za prvih godinu dana primene novog antikorupcijskog zakona za korupciju je osuđeno 532 ljudi, a najviše presuda doneto je zbog zloupotrebe položaja, pronevere i davanja mita, pišu Novosti.

Sudovi su u tom periodu izrekli 448 osuđujućih presuda protiv 523 ljudi i uglavnom su u pitanju zatvorske kazne, što je Novostima potvrđeno u Ministarstvu pravde.

Od marta prošle do 30. juna ove godine podignute su optužnice protiv 1007 lica, a sudovi su doneli 628 presuda.

Među onima protiv kojih Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi krivični postupak su direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu, sudija Osnovnog suda u Lazarevcu, direktor Više poslovne škole u Beogradu, direktor Uprave za agrarna plaćanja.

- Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Vlade i to opredeljenje nije deklarativno - naveo je Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

On je podsetio da je u martu 2018. otpočela primena Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, kao i izmene i dopune Krivičnog zakonika.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA