≫ 

Meril Strip puni 71. godinu: Mrzela je svoj nos, nije imala estetske zahvate i izgubila je ljubav

Holivudska glumica se bavi glumom od detinjstva, a na početku karijere se suočavala s brojnim kritikama zbog svoga izgleda

  • 2
Meril Strip Meril Strip; Foto: Guliver/Matt Winkelmeyer/Getty Images for TIFF

Američka glumica Meri Luis Strip, poznatija kao Meril Strip (71) , je rođena 22. juna 1949. godine u Nju Džerziju i proslavila je 71. rođendan.

Meril je 21 put nominovana za Oskara, a osvojila je tri zlatna kipa.

Glumica je davno otkrila da je razmišljala da se ograniči samo na pozorišnu glumu, jer je bila nezadovoljna oblikom i veličinom svog nosa.

- Uloga u filmu nije bila među mojim opcijama. Nikada. Zbog mog nosa koji mi se činio prevelik. Ali onda sam pogledala originalnu verziju filma "Zvezda je rođena" i povezala se s tom pričom. Tada sam shvatila da sam mlada i lepa i nisam videla razlog zašto bih bila nesrećna - ispričala je Meril.

Ona je svog prvog Oskara osvojila još 1980. godine za glavnu ulogu u pravnoj drami "Kramer protiv Kramera", a kasnije za "Sofijin izbor". Ali jedan je od njenih najpoznatijih filmova "Mostovi okruga Medison", u kom je glumila sa Klintom Istvudom (90) ponovo je osvojila nominaciju za zlatni kip.

Meril je odigrala ulogu i u hit-muziklu "Mamma Mia!",koji je popularan širom sveta.

Glumica tokom svoje duge karijere nije imala skandale, a od 1978. je u braku s Donom Gamerom (73). Bračni par ima tri ćerke i sina i jako skladan brak, a pre njega Meril je imala još jednu veliku ljubav, kolegu Džona Kazaleu, koji je igrao u filmu "Kum" i koji je preminuo 13. marta 1978. godine.

Zaljubili su se na setu filma "Mera za meru" 1976. gofine, a njemu je godinu dana kasnije dijagnostikovan rak i preminuo je 1978. Meril je o njemu rekla:

- Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno - rekla je Meril tada.

Meril često ističe da zna koliko se u Holivudu vrši pritisak na glumce da budu mršavi i seksi, pa sve više njenih kolega ide na kozmetičke zahvate. Ona odbija da radi takve stvari.

- Ne radi se samo o ženama. Bili biste šokirani kada bi saznali koliko muškaraca radi takve stvari. Ne shvatam to. Morate prihvatiti da postajete stariji. Dobro je to što vas u tim godinama angažuju da snimite nešto zanimljivo - zaključila je glumica.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    23. jun 2020 | 13:16

    Happy bday dear Meril

  • Lena

    23. jun 2020 | 10:37

    O drugim ljubavnicima se SAMO NIJE PISALO.....samo jednom.....da je imala i aferu sa De Nirom,za vreme snimanja zajedničkog filma!,Ostalo je ostalo daleko od očiju javnosti....toliko o njenom "idealnom" braku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA