≫ 

Ivanovi radovi stigli do Tajsona, Kusturice i Snup Doga, a sada i do Ibrahimovića kao poklon pevačice

Pevačica Nada Topčagić je birala ove radove kao poklon poznatom fudbaleru koji obožava njene hitove

  • 2
Užice – Ivan Đurić Foto: RINA

Ivan Đurić iz Užica je jedan od onih koji je svoj hobi pretočio u uspešan biznis. Kada je pre nekoliko godina odlučio da se bavi pirografijom nije ni sanjao da će njegovi radovi na lipovoj dasci završiti u rukama Majk Tajsona, Snup Doga i Zlatana Ibrahimovića, jer je upravo to pevačica Nada Topčagić birala kao poklon poznatom fudbaleru koji obožava njene hitove.

- Ona je negde čitala o mom radu i zamolila me da uradim i njegov lik. Uradio sam dve verzije i kako nije mogla da se odluči ponela je obe. Kad ih je Zlatan dobio, čuo sam da su mu se dopale i to je još jedan podstrek više da nastavim sa mojim radom - rekao je za Ivan za RINU.

Prva poznata ličnost koju je nacrtao bio je Emir Kusturica, a lično mu je odneo rad na Mećavnik. Poklon mu se izuzetno svideo, te ga je odmah okačio u svoju kolibu. Posle su na red došli čuveni bokser i reper.

- Za svoj rad koristim isključivo lipovu dasku, užarenom olovkom se povlače linije i dobija željeni lik. Na taj način spojio sam svoju ljubav prema umetnosti i drvetu. Pirografija je slikanje užarenim predmetom, a ako se radi na drvetu, ono se prvo polira. Nakon što se uradi, rad se prelakira, a zatim maže uljima, tako da slikama ni vreme, sunce i vlaga ne mogu apsolutno ništa - izjavio je ovaj umetnik iz Užica.

Kako kaže za jedan rad potrebno mu je oko sedam dana. Sada se potražnja za slikama na drvetu poprilično povećala. Srbi najčešće traže portrete patrijarha Pavla, a stranci slike svojih kućnih ljubimaca, pa Ivan više i ne zna broj mačaka i pasa koje je naslikao.

Vrlo često radi i one crteže koji nisu za prodaju i ljubomorno ih čuva u svojoj privatnoj arhivi.

Video: Ludilo u Milanu: Nada Točagić došla da otpeva Ibrahimoviću Jutro je za 40. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA