Kako je nastao "We Will Rock You", legendarni hit grupe Queen: Za sve je "kriva" himna Liverpula

Brajan Mejl je otkrio detalje koje verovatno mnogi nisu znali

  • 1
Fredi Merkjuri Brajan Mej Grupa Queen Printskrin: Youtube/ackey

Septembar je poseban mesec za obožavatelje grupe Queen, budući da je na početku tog meseca, 5. septembra, rodio frontmen ovog benda Fredi Merkjuri (1946-1991). Čuveni sastav ima veliki broj pesama koji su postali svetski hitovi, a jedan od najvećih je "We Will Rock You".

Pesmu je napisao gitarista Brajan Mej, koji je u jednom trenu kazao da mu je ideja za ovu numeru došla u snu. On je u intervjuu za magazin "Mojo" u oktobru 2008. godine rekao da želi da "stvori pesmu u kojoj bi publika mogla da učestvuje", piše songfacts.com.

Mej se u dokumentarnom filmu o grupi Queen "Days of Our Lives" setio svirke na kojoj je publika pevala himnu fudbalskog kluba Liverpool "You Never Walk Alone" dok je bend silazio sa scene.

- Otišao sam u krevet razmišljajući: "Šta ste mogli da ih zamolite da učine? Svi su tamo stisnuti, ali mogu da pljeskaju rukama, da lupaju nogama i mogu da pevaju. Ujutro sam se probudio i u glavi mi je pala ideja - We Will Rock You" - prisetio se Brajan.

Ono što je poznato jeste da se pesma "We Will Rock You" izvodi zajedno u kombinaciji sa numerom "We Are The Champions", koju je inače napisao Fredi Merkjuri.

Queen - "We Will Rock You":

Inače, grupa Queen je emotivnim video proslavila 75. godišnjicu rođenja Fredija Merkjurija:

Video: Legendarni gitarista grupe Queen odsvirao himnu Liverpula You’ll Never Walk Alone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    7. septembar 2021 | 17:54

    Kada ce te nauciti, to nije himna Liverpula. To je klasicna pesma, koju su prisvojili navijaci tri kluba...Liverpula, Seltika i Borusije Dortmund. Najeksponiranija je bila uz Liverpul, jer je tada kada je nastala, Liverpul harao Evropom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA