U SREDU ŽREB ZA DEJVIS KUP: Srbija može na Švajcarce!

Već u prvom kolu Svetske grupe moguć je susret Srbije i Švajcarske, odnosno okršaj prvog i drugog igrača sveta

  • 0

Dejvis kup reprezentacija Srbije biće u povlašćenom šeširu na žrebu za narednu sezonu, koji će se obaviti u sredu od 11 sati u Parizu. Pored šampiona iz 2010. među nosiocima će biti ovogodišnji finalisti Španija i Češka, koji su to pravo stekli automatski, i još pet zemalja prema koeficijentu ITF-a.

Ostali nosioci su Argentina, Francuska, SAD, Hrvatska i Kazahstan, a svi oni će se nadati da u prvom kolu izbegnu Švajcarsku, odnosno Rodžera Federera koji je najzvučnije ime u drugom šeširu. Ne treba potceniti ni ostale potencijalne rivale, a to su: Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Nemačka, Izrael i Italija.

Srbija je gostovala u Švajcarskoj 2006. i pretrpela poraz od 4:1 u plej-ofu za popunu Svetske lige, pa bi, ako njih izvučemo, Nole i ekipa imali idealnu priliku za revanš, najverovatnije u Areni.

Sledeće sezone, prvi put posle 20 godina, u Svetskoj grupi neće biti Rusije, dvostrukog šampiona koja je posle poraza od Brazila u plej-ofu za popunu Svetske grupe ispala u prvu grupu Evroafričke zone, gde je jedan od četiri nosioca.

Finale ovogodišnjeg Dejvis kupa na programu je od 16. do 18. novembra u Ostravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA