MUDRINSKI: Nije nam bilo svejedno...

Tvorac preokreta Zvezde protiv Slobode u Užicu Ognjen Mudrinski objasnio je kako se osećao dok su crveno-beli gubili, i nisu uspevali da postignu pogodak, a svoj komentar dali su i Milan Jovanović i Luka Milunović - Utakmica protiv Slobode je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam odigrao u svojoj dosadašnjoj karijeri - rekao je Milunović

  • 0

Crvena Zvezda je gubila u Užicu do 85. minuta od kada je za sedam minuta Ognjen Mudinski postigao dva pogodka i doneo svom timu vrlo bitnih tri boda.

- Velika pobeda, digli smo se iz pepela i idemo dalje. Držali smo sve u našim rukama, samo smo imali problem da ih prođemo na 20 metara od gola. Kada bismo došli dotle uvek smo naletali na mnogo njihovih igrača, gde je bilo teško provući loptu - objasnio je situaciju na terenu najbolji strelac Jelen Super lige.

Zvezda jeste pogodila prečku u uvodnim minutima meča ali imala je i sloboda svoje šanse, naročito one u kojima su se našli Purić i Tijago Galvao. Napadač crveno-belih ipak smatra da je njegov tim bio bolji u ovom meču.

- Nije nam bilo svejedno, ali su na sreću promašivali pred našim golom. Mislim da smo ipak zasluženo slavili.

Crvena Zvezda je u prethodne četiri sezone u poslednjim utakmicama jesenjeg dela prvenstva uspela da zabeleži samo jednu pobedu uz jedan remi i dva poraza. Direktno im je sledeći protivnik Vojvodina uzela meru na "Marakani" prošle godine (2:0) i pretprošle izborila remi (2:2).

- Pobeda u toj utakmici nam je apsolutno neophodna. Bitna nam je iz 'milion' razloga. Naravno, najjačii razlog je bodovna razlika. Ako ostanemo na minus pet imamo dobre šanse da se tokom zime spremimo i odigramo što bolje - zaključio je bivšiigrač novosadskog tima.

Fudbaleri Crvene zvezde Milan Jovanović i Luka Milunović ocenili su da igra čitavog tima na utakmici protiv Slobode nije bila na zavidnom nivou, ali da su vera u konačni uspeh i velika želja presudili u Užicu.

"Crveno-beli" su u finišu meča uspeli da slome otpor Užičana i nakon dva gola Ognjena Mudrinskog odnesu ceo plen sa jednog od najtežih gostovanja u domaćem prvenstvu.

- Ovo je bila jedna od najtežih utakmica koju sam odigrao u Zvezdi. Igrali smo protiv iskusne ekipe koju predvodi dobar trener, koji je uz to i odličan motivator. Na terenu nije moglo da se vidi puno lepih poteza i akcija. Vodila se rovovska bitka i na kraju uz malo sreće mislim da smo zasluženo pobedili - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Meč na stadionu kraj Ðetinje bio je prepun tenzija, pošto je Zvezda nakon pobede u "večitom derbiju" doživela eliminaciju iz domaćeg Kupa.

- U takvim situacijama se najbolje vidi koliko ko može. Obaveza svakoga ko igra u Zvezdi je da uvek daje svoj maksimum i da se na svakoj utakmici iznova dokazuje. Velike zasluge pripadaju i našim navijačima, koji su isto navijali i u prvom i u 95. minutu. Neizmerno smo srećni što smo im na kraju dali povod za veliko slavlje - istakao je Jovanović.

Milunović smatra da su njegovi saigrači bili bolji tokom cele utakmice i da su mnogo ranije mogli da reše pitanje pobednika.

- Rekao sam Mudrinskom i Dimitrijeviću u 80. minutu nakon jedne akcije koju smo imali da ćemo sigurno pobediti, da moramo da izvučemo poslednje atome snage i da sigurno dobijamo. Ovo je bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam odigrao u svojoj dosadašnjoj karijeri - otkrio je Milunović.

Mladi napadač je dodao da se raduje drugom delu sezone, jer će Zvezda više utakmica odigrati na Marakani.

- Prošli smo kroz ciklus mečeva u kojima smo od 12 susreta na samo tri bili domaćini. Na proleće će nam raspored biti lakši. Međutim to ne menja ništa u našim razmišljanjima, jer smo i do sada u svaku utakmicu ulazili da pobedimo, a naši navijači su nas pratili u velikom broju. Zahvaljujući njima mi smo na svakom stadionu u Srbiji domaći tim - zaključio je Milunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA