Izabrali Žigića umesto Levandovskog!

U Birmingemu 2010. želeli da angažuju Musu Dembelea. Kad je to propalo, opredelili se za srpskog napadača umesto Poljaka, koji u to vreme nije blistao kao danas

  • 2

Kako vreme prolazi sve više klubova uviđa su napravili grešku što nisu doveli sjajnog poljskog napadača Roberta Levandovskog dok je još bio jeftin. Poljak je u polufinalu Lige šampiona postigao sva četiri gola u pobedi Borusije Dortmund nad Realom 4:1 i svako ko bude hteo da ga dovede moraće da plati silne milione. Prema nekim tvrdnjama, Bajern ga je već rezervisao, mada u Dortmundu to demantuju.

Blekburn i Đenova svojevremeno su odbili da dovedu Levandovskog, Englezima je bio preskup (tri miliona funti), dok presednik italijanske ekipe nije očekivao da će postati tako dobar igrač, a sličnu grešku napravio je i Birmingem, koji je umesto Poljaka doveo Nikolu Žigića.

- Gledao sam Levandovskog nekoliko puta i veoma se dopao i tadašnjem menadžeru Aleksu Meklišu. Mislili smo da je suviše mlad i nije bio igrač kakav je sad. Prioritet nam je bio neko ko igra u sredini, poput Dembelea. S njim smo sve bili dogovorili, ali on je otišao u Fulam - prisetio se Pol Montgomeri, tadašnji glavni skaut Birmingem sitija.

- Posle toga razgovarali smo sa agentima Levandovskog 2010. i on je želeo da dođe. Međutim, radilo se o prioritetima i novcu. Levandovski je više igrao po strani. Onda smo doveli Žigića i Levandovski je otišao u Nemačku - rekao je Montgomeri za "Birmingem meil".

Birmingem je sa Žigićem osvojio Liga kup 2011, prvi trofej posle 48 godina, ali iste sezone ispao je u drugu ligu (Čempionšip), gde se i sada nalazi, dok je Poljak sa Dortmundom dva puta bio šampion Bundeslige i na pragu je plasmana u finale Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    27. april 2013 | 11:51

    Nikada nisam voleo ovakva poredjena. Ko zna sta bi bilo da je Levandovski potpisao za njih. Mozda ne bi napredovao, kao sto je u Borusiji. Potrebno je da se sve kocke sloze...

  • baki

    27. april 2013 | 12:31

    To je ono da je igrao za Srbiju Kleo mozda bi Hrvatima dao gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA