≫ 

FOTO UBOD: Krah Dohe, ni finale na 100 metara nije uspelo da napuni tribine

Najslabija poseta u istoriji Svetskih šampionata

  • 0
Doha 2019 Foto: Telegraf

Mnogi su bili skeptični kada je Doha dobila domaćinstvo Svetskog prvenstva u atletici. Stadion u pustinji, velike vrućine i malo ljubitelja kraljice sportova su neki od razloga zašto su se mnogi bunili ovoj odluci, a nakon dva završena da na i finalne trke na 100 metara jasno je da su bili upravu.

Zbog velikih vrućina maratoni se trče posle ponoći, a i pored toga trećina maratonki je odustalo. Žale se atletičari da imaju i stomačnih problema, ali ono što najviše pogađa organizatore i svetsku atletiku jesu prazne tribine.

Samo 50.000 prodatih karata za svih 10 dana za stadion koji prima 40.000 - prošli šampionat koji je bio organizovan u Londonu uživo je gledalo 700.000 ljudi!

Kruna svakog takmičenja je finalna trka na 100 metara. Ona tradicionalno okupi najveći broj ljudi kako na stadionu, tako i ispred televizora međutim, takva situacija nije bila i u Dohi.

Kažu da slike govore više od hiljadu reči, tako da ćemo mi samo ostaviti fotografije sa lica mesta za vreme finalne trke muškaraca na 100 metara.

Doha 2019 Foto: Telegraf
Doha 2019 Foto: Telegraf

Još gora situacija je na početku takmičenja kada je stadion sablasno prazan, a između atletičara je već dobio ime ''stadion duhova''.

Doha 2019 Foto: Telegraf
Doha 2019 Foto: Telegraf

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA