≫ 

Srpska atletika dobila jedinstven objekat: Otvoren atletski stadion uz dvoranu na Banjici

Atletičari će sada imati priliku da na jednom mestu treniraju tokom cele godine bez obzira na vremenske uslove

  • 1

Beograd je imao čast da bude domaćin najvećeg Balkanskog atletskog kongresa, na kojem je odlučeno i da Slobodan Branković bude novi kopredsednik Balkanske federacije. Kongresu je prisustvovao i predsednik Svetske atletske federacije lord Sebastijan Kou, kao i prvi čovek Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Nedugo zatim atletska delegacija čiji je domaćin bio Veselin Jevrosimović, predsednik Srpske atletske federacije, posetila je Atletsku dvoranu na Banjici, gde su prisustvovali otvaranju novog atletskog trenažnog stadiona koji je uz samu dvoranu, a takođe je i unutrašnjost dvorane potpuno renovirana sa novom stazom.

Čitav kompleks biće korišćen za treninge za Svetsko atletsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta 2022. godine.

Veselin Jevrosimović je poželeo svim gostima dobrodošlicu i istakao ponos zbog otvaranja atletskog stadiona uz dvoranu na Banjici.

- Atletika je danas dobila jednstven objekat. Završili smo trenažni stadion i sada po prvi put trenažni stadion i atletska dvorana stoje jedan pored drugog, tako da atletičari mogu tokom cele godine da budu na jednom mestu i da treniraju tokom cele godine. Mi smo dobili značajna finansijska sredstva, ove godine smo završili pet atletskih objekata, takođe smo dobili finansijska sredstva za pomoć savezima i klubovima, po prvi put delimo i klubovima. Nastavićemo ovim tempom i sledeće godine. jedan od ciljeva naših je pored infrastrukture i struka, ovaj sport se gradi godinama, verujem da ćemo imati velike rezultate ubuduće. Velika zahvalnost još jednom.

- Želim da se zahvalim vladi Republike Srbije, predsedniku, ministru Vanji Udovičiću, koji su izdvojili velika sredstva. Takođe i vojsci Republike Srbije u čijem dvorištu su izgrađeni Atletska dvorana i stadion. Budžet Srpskog atletskog saveza nikada nije bio veći, izdvojili su značajna sredstva za atletsku infrastrukutu, ove godine smo izgradili pet novih atletskih objkekata, a ulagaćemo i u struku - poručio je Jevrosimović.

Otvaranje atletske staze, Atletska dvorana Foto: Milena Đorđević

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou iskazao je zahvalnost što je bio gost Beograda.

- Pre svega zahvaljujem se na pozivu da budem ovde. Okružen sam ljudima svih segmenata, koji vole atletiku, to je olimpijski sport broj jedan. Ovo je još jedno poglavlje u srpskoj atletici, zahvaljujem se Veselinu Jevrosimoviću koji je neverovatan predsednik, zahvaljujem ministru, ali sve ovo se dešava jer imate političko liderstvo koje razume i podržava sport. Takođe je i Dobromir Karamarinov uradio mnogo za atletiku na Balkanu. Hvala vam što ste me pozvali u svoju porodicu danas - poručio je Kou.

Otvaranje atletske staze, Atletska dvorana Foto: Milena Đorđević

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić održao je zatim govor i istakao koliko je država uradila za unapređenje atletike.

- Pre nekoliko godina obećali smo atletičarima da ćemo promeniti uslove u kojima rade. Danas pokazujemo koliko smo promenili atletske uslove, koliko smo omogućili da naša atletika danas sanja o najvećim dostignućima, postalo je potpuno normalno da imamo nove projekte u lokalnim samoupravama, da naši ljudi budu u najvažnijim atletskim federacijama.

- Meni najviše znači poseta predsednika Svetske atletske federacije, koji nam je dao podršku da budemo prepoznati na međunarodnoj mapi i da organizuje najveća takmičenja. Srbija će za nekoliko meseci biti organizator Svetskog dvoranskog prvenstva. Postalo je normalno da budemo rame uz rame sa najjačim zemljama. Bićemo ponosni domaćini, pokazaćemo naše gostoprimostvo, a našim atletičarima dajemo mogućnost da tokom cele godine imaju uslove kao i bilo gde u svetu. Česitam svima koji su realizovali ovaj projekat, a najviše sportistima, koji će ga koristiti - poručio je Udovičić.

Nakon toga je svečano presečena vrpca čime je zvanično otvoren novi atletski trenažni stadion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    26. novembar 2021 | 17:17

    Захваљујући Јевросимовићу...наша атлетика процветала...👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA