≫ 

"Obojica su dva puta uzastopno osvojili MVP titule": Veselom teško da se odluči između Jokića i Janisa

Češki košarkaš smatra da je nezgodno igrati protiv obojice

  • 6

Video: Jan Veseli posle plasmana u 1/8 finala: Srećni smo, ali očekivali smo bolji plasman

Košarkaši Češke Republike uspeli su da uhvate poslednji voz i da se plasiraju u osminu finala Evrobasketa, gde će igrati protiv jednog od najtežih rivala u Berlinu, reprezentacije Grčke u nedelju od 20.45 časova.

Svoj deo priče sa srpskim novinarima je podelio i Jan Veseli, koji se prvo osvrnuo na fantastičnu podršku iz "O2 Arene".

- Mislim da su nadmašili i svoja i moja očekivanja! Naravno nije to neko balkansko navijanje, ali ima tu svoju dušu nekako i stvarno celu utakmicu su nas bodrili i baš sam srećan zbog toga. Nadam se da smo se odužili.

Naravno, duel sa Izraelcima je bio "biti ili ne biti", pa ne čudi što je svemu prethodila žestoka priprema.

- Teško je bilo, ali mi smo, mogu reći, dosta iskusni u tome da nađemo motivaciju da se borimo i to smo stvarno radili danas skoro celu utakmicu. To je odlučilo, borili smo se od prvog minuta do kraja. Igrao sam na petici, na četvorci, bunio sam se što igram na četvorci... Sad sam igrao na petici i to je funkcionisalo.

Ističe da je nekim potezima uspevao da doprinese timu.

- Protiv ove ekipe Izraela danas mislim da smo mojim rolingom smo dobijali baš otvorene šuteve i sve smo pogađali.

Posebna priča bila je vezana za Tomaša Satoranskog, koji je uprkos žestokoj povredi smogao snage da izađe na teren i pommogne timu da se plasira dalje.

- Sada sam pričao Česima o tome, od dve nedelje pre prvenstva, pa do sada nije odigrao nijedan trening pet na pet, sve je to nekako kontrolisano, on se dobro oseća, ali ne verujem da je posle onakve povrede 100 odsto spreman nakon što se vratio tako brzo. On je stvarno profesionalac i mnogo mi je drago što je to uradio, stvarno svaka mu čast.

Logično pitanje koje "muči" sve zaljubljenike u košarku bilo je - Jokić ili Janis? Sa našim najboljim igračem sve već sastajao.

- Pa, ha-ha... Obojica su dva puta zaredom MVP-evi NBA lige, totalno različiti igrači, neće biti lako ni sa jednim ni sa drugim.

Video: Vasilije Micić posle plasmana u 1/8 finala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA