≫ 

Naša Nina je nova prvakinja sveta u boksu! Šampionski pojas koji nosi i Entoni Džošua stiže u Srbiju (FOTO)

Šampionka sveta u IBO verziji u kojoj su pojaseve osvajali Entoni Džošua, Lenoks Luis, Kris Jubenk junior, sada ima i naša Nina Radovanović

  • 5

Srpska bokserka Nina Radovanović, postala je prvak sveta IBO verzije u muva kategoriji, 50.800kg, pobedivši sinoć u Briselu domaću bokserku Sanae Jah podeljenom odlukom sudija posle 10 rundi.

Meč je održan u prelepom briselskom EXPO centru pred nekoliko hiljada gledalaca koji su užzivali u veoma dinamičnom meču.

Nina je od početka diktirala tempo i serijama udaraca obasipala protivnicu koja je spas trazila u držanju, za koje je dobila i javnu opomenu u sedmoj rundi.

Kad stane u gard i muškarci se plaše Foto: Milena Đorđević

Sudije su bodovale 97-95, 97-91 za Ninu i 94-95 za Jah, tako da šampionski pojas, koji od muškaraca imaju Entoni Džošua,  Genadi Golokvin,  Kris Jubenk junior i nekada Lenoks Luis, sada dolazi u Srbiju.

- Presrećna sam, bio je ovo težak meč, ali sam pokazala da zaslužujem da budem svetski šampion. Sada sledi odmor do Nove godine, pa priprema za odbranu titule koju bih volela da organizujemo u Beogradu, izjavila je Nina Radovanović.

Nina je jedna od najlepših sportstkinja Srbije Foto: Milena Đorđević
Nina je bila gost Telegrafa Foto: Milena Đorđević

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA