≫ 

Odbio je novac koji ima Mejveder, sada teško živi: Rekao sam im 'ne', a oni su otišli kod Flojda...

Serafim Todorov je poslednji čovek koji je pobedio Flojda

  • 4
Serafim Todorov, Flojd Mejveder Foto ilustracija: Telegraf/Instagram/floydmayweather/Youtube

Američki bokser Flojd Mejveder proglašen je za sportistu koji je u poslednjoj deceniji zaradio najviše novca i na taj način je iza sebe ostavio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija!

Čovek koji nikada u životu nije izgubio profesionalnu borbu od 2010. godine zaradio je neverovatnih 916 miliona dolara.

Zvuči pomalo neverovatno, ali Mejveder se tokom tog perioda borio samo deset puta, dok je od 2017. zvanično u penziji koju možda i prekine naredne godine. Doduše, samo protiv Menija Pakjaa je 2015. zaradio 300 miliona dolara.

Flojd Mejveder Foto: Tanjug/AP

S pravom možemo da kažemo da je Mejvederu život med i mleko, ali moramo da napomenemo i sreću koju je Amerikanac imao davne 1996. godine na Olimpijskim igrama.

Mejveder je u Atlanti tada doživeo svoj poslednji poraz, i to od čoveka koji je sada na ivici egzistencije - Bugarina Serafima Todorova! Čoveka kom su prvom ponuđeni, novac, slava i glamur koje je kasnije Flojd prihvatio.

Nedugo pošto je polufinalni meč završen, Todorov i Mejveder su se uputili ka svlačionici gde je bila zakazana doping kontrola. I jedan i drugi su bili tužni zbog načina na koji je meč završen i spekulacija da je na sudijsku odluku uticano sa strane. Tačnije, od strane Emila Ječeva koji je tada bio ''don'' suđenja u boksu.

- Sve je moguće - izjavio je Todorov nakon tog meča, a potom optužio Ječeva da mu je namesto da u finalu izgubi borbu.

Dok su Todorov i Mejveder sedeli u svlačionici i čekali kontrolu, u prostoriju su ušla tri čoveka. Dvojica su prišla Bugarinu i ponudili mu da postane profesionalan bokser. Ponudili su mu veliki novac, velike mečeve, novi život, stan i automobil.

- Videli su moj stil i želeli su me u ringu, jer nikad nisu gledali nekog belca kao što sam ja. Bez razmišljanja sam rekao NE - rekao je Todorov i nastavio:

Serafim Todorov Printskrin: Youtube/Video DIRBG

- Spustili su poglede i pitali me znam li šta će se sad desiti? Okrenuli su se i prišli Mejvederu. Sve ostalo je istorija.

Par dana kasnije, Todorov je izgubio finale Olimpijskih igara. Osećao se izdanim od strane Ječeva. Pio je dva dana i želeo da se ubije od alkohola. A bio je veliki zaljubljenik u njega. Posebno je voleo rakiju, a pored nje pažnju su mu odvlačile i devojke.

- Tokom takmičenja ostali treneri su spavali u svojim sobama, dok sam ja morao da spavam sa Serafimom - istakao je njegov tadašnji trener Stoimenov i nastavio:

- Jednom sam ga zaključao u sobi kako bih izašao na kratko, a kad sam se vratio nije ga bilo. Iskočio je kroz prozor. Našao sam ga par spratova dole u društvu ženskog atletskog tima.

Tad je bio cenjen i poštovan, a danas je na ivici egzistencije.  Radio je kao mesar i vozač, mnoge fizičke poslove, a nudili su mu i da bude diler droge zbog opasnog kraja u kom je tada živeo.

Video: Flojd Mejveder se pohvalio tortom sa svoje žurke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    25. decembar 2019 | 12:46

    Otisli su kod Flojda i on je maksimalno iskoristio tu priliku. Da je ovaj prihvatio sve to bi ga pojelo za godinu dana jer ocigledno nedostajalo discipline van ringa. A Mejveder je pravi sportista i atleta. Niti pusi, niti pije, niti se drogira. Svaka Mejvederu cast sto nije poludeo od tolikih para i sto je do kraja svoje karijere ostao disciplinovan, fokusiran i gladan uspeha. Ono sto je Ronaldo u fudbalu to je Flojd u boksu.

  • Uros

    25. decembar 2019 | 14:06

    Glupost nad glupostima.... Cuj dosli kod njega i on odbio da bude profesionalni bokser i da pobedjuje,zaradjuje lovu... Prica za malu decu.

  • TMT TBE

    25. decembar 2019 | 12:40

    I da je prihvatio nista ne bi bilo. Jedan je Flojd. Majstor kakav se vise ne radja. Tek kad ga jednog dana ne bude bilo ljudi ce mu zaista pripisivati zasluge kakve zasluzuje. Takvi su ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA