Godinu dana komedije: Najbolji fudbalski gifovi u 2014!

Fudbal je obeležio godinu za nama i zato ne čudi da je najviše momenata koje pamtimo iz 2014. godine upravo u vezi sa "najvažnijom sporednom stvari na svetu", a ovo su trenuci zbog koji je to takoi i u kojima ćete uživati, sigurni smo

  • 0

Kako god okrenuli nekako se čini da je 2014. godina bila godina fudbala, jer je centralni i najveći sportski događaj bilo Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali i propratne stvari su učinile da najviše uživaju ljubitelji "igre sa bubamarom".

Kada se sve to uzme u obzir onda i ne čudi da su je obeležili uglavnom momenti vezani za "najvažniju sporednu stvar na svetu", a ovo je upravo 15 trenutaka iz godine za nama koji su ostali u sećanju.

1. Momenat pred početak utakmice na Mundijalu između Španije i Čilea, kada u tunelu zvanični delegat meča se pozdravlja sa kapitenima, a najstrašnije "ispali" glavnog arbitra Džoa Flečera iz Kanade, koji se zaista sjajno snašao u trenutku kada je njegova ruka ostala u vazduhu, dok čitav svet putem "malih ekrana" to posmatra.

Džo Flečer, ispala sudije na utakmici Španija - Čile

2. Selektor Meksika Migel Erera bio je, zbog svoje nekonvencionalnosti, jedan od najpopularnijih i najomiljenijih likova tokom šampionata sveta, a ova njegova proslava samo pokazuje zašto je to bilo tako.

Migel Erera, Fudbalska reprezentacija Meksika

3. Alehandro Sabelja je uspeo da posle skoro četvrt veka Argentinu dovede do finala SP, a njegove reakcije pored aut linije za vreme turnira bile su više nego urnebesne, naročito njegovo padanje unazad posle promašaja Gonzala Iguaina na meču protiv Belgije u četvrtfinalu.

Alehandro Sabelja, Fudbalska reprezentacija Argentine

4. Hames Rodigez bio je najbolji strelac i najveća zvezda koju je iznedrio šampionat u Brazilu, a vi pogledajte kako njegov organizam reaguje u trenutku kada se sprema da izvede slobodan udarac u prijateljskom duelu protiv SAD.

Hames Rodrigez, Fudbalska reprezentacija Kolumbije

5. Ono kada Dijego Košta pokušava da depilira butine Ćabija Alonsa, što je učinio za vreme jednog od mečeva na Svetskom prvenstvu, a čuveni španski reprezentativac je u čudu gledao šta naturalizovani Španac radi. Košta se nije video na terenu tokom planetarne smotre u rodnoj zemlji, ali se zato više nego dobro zabavljao na klupi.

Dijego Košta, Ćabi Alonso

Dijego Košta, Santi Kazorla

6. Kristijano Ronaldo je na klupskom planu sigurno obeležio 2014. godinu, a njegov način proslave golova je postao toliko popularan da ga je čak iskopirao i njegov trener Karlo Anćeloti nakon što je Portugalac postigao 19 pogodak u sezoni na meču protiv Eibara.

Karlo Anćeloti, Kristijano Ronaldo

7. Alan Pardju je sigurno jedan od trenera o kome se ponajviše pisalo u Engleskoj, a to je i zaslužio pogledajte samo ovu njegovu gestikulaciju pored aut linije kada pokušava da kaže nešto nekom od svojh igrača. Samo što verovatno nikome nije bilo jasno šta je želeo da objasni.

Alan Pardju, FK Njukasl

8. Arsenal je imao poluuspešan završetak prethodne sezone i to zahvaljujući osvajanju FA kupa, a momenat koji će se pamtiti sa proslave osvajanja trofeja jeste kada Lukaš Podolski juri Arsena Vengera po terenu da ga ispoliva šampanjcem.

Arsen Venger, Arsenal

9. Liverpul je posle mnogo godina bio blizu titule, ali izgubio ju je u trenutku kada je legenda kluba i igrač koji ju je možda najviše zaslužio da je ponese, Stiven Džerard se okliznuo na meču protiv Čelsija, izgubio loptu, a Demba Ba postigao pogodak. Bio je to momenat kada je "crvenima" Murinjo oteo šampionski pehar. Evo jednog od gifova koji su nastali na tu temu.

Stiven Džerard, Demba Ba

10. Serhio Ramos je postao predmet sprdnje posle katastrofalnog izvođenja penala na meču protiv Bajerna u Ligi šampiona 2012. godine, a sada je imao još jedan trenutak za pamćenje. Na meču protiv Eibara je izbacio loptu van terena šaljući je van stadiona, ali je ona na tom putu udarila u jednu od kamera.

Serhio Ramos

11. Kada su golmani u pitanju definitivno ju je obeležio Manuel Nojer, najbolji čuvar mreže na Mundijalu, ali i verovatno na svetu u ovom trenutku. Njegova istrčavanja u stilu štopera su postala pravi hit i svaki put sve oduševi nekim potezom koji načini na meču.

Manuel Nojer

12. Zlatan Ibrahimović je jedan od najupečatljivijih fudbalera u poslednjih desetak godina, a svaki put uspe da skrene pažnju na sebe nekim inventivnim potezom i na terenu i van njega. Ipak, momenat kada u istom trenutku postiže pogodak i proslavlja ga sigurno je ušao u anale fudbala.

Zlatan Ibrahimović

13. Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su najveći rivali već godinama unazad, ali uprkos uvreženom mišljenju da se međusobno ne podnose, oni su nekoliko puta tokom 2014. godine pokazali da imaju samo poštovanje jedan za drugog, a ovo je bila godina kada su to otvoreno pokazivali.

Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi

Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi

14. Istorijski trenutak ne samo za ženski, već i za fudbal uopšte. Pogodak Stefani Roše koji ju je nominovao za nagradu "Ferenc Puškaš" koja se dodeljuje strelci najlepšeg pogotka u protekloj godini. Na ovoj majstoriji joj sigurno zavide i njene kolege.

Stefani Roše

15. Retko se na fudbalskim mečevima desi da igrač iz jedne ekipe čestita protivničkom igraču na nekom dobrom potezu. E, pa upravo je to učinio golman Mančester Sitija Džo Hart koji je podizanjem palca poručio Estebanu Kambijasu da je izveo fantastičan slobodan udarac.

Džo Hart, Esteban Kambijaso

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA