≫ 

Iliev najavljuje napadača koji daje 30 golova po sezoni: O statusu Đukića posle uspešne sezone, šta će biti sa Saletom i pojačanjima

Sportski direktor Partizana za Telegraf je sumirao utiske posle plasmana u finale Kupa, a "pročešljali" i smo sve aktuelne teme

  • 74

Partizan je plasmanom u finale Kupa posle dramatičnog revanša u Humskoj protiv Čukaričkog, koji je rešio Saša Ilić u 90. minutu došao u situaciju da izvuče sezonu osvajanjem trofeja.

Posle burne završnice sezone, u Humskoj je konačno mirnije stanje, a na licu sportskog direktora Ivice Ilieva vidi se izraz zadovoljstva. On je u razgovoru za Telegraf analizirao trenutnu situaciju u Partizanu, koliko bi osvajanje Kupa značilo za klub, šta je falilo ekipi za jači rezultat u prvenstvu, kakav je status Miroslava Đukića trenutno, kao i neke detalje o prelaznom roku i imenima koja su se pojavila u javnosti.

- Zaslužili smo, toliko propuštenih šansi, vratilo nam se sve - počeo je priču za Telegraf Iliev odmah posle plasmana u finale Kupa.

- Opširnije ćemo pričati posle finala Kupa, ali jasno je da nam fali taj napadač od 25-30 golova! Dovoljno je videti analizu poslednjih 5-6 utakmica, gde smo imali po 5 "mrtvih" šansi. Treba ti taj koji je realizator.

Logično pitanje bilo je "imate li već u vidu takvog napadača?", a Iliev ističe je on bio u vidi i tokom zime, ali da je nekoliko faktora uticalo da ne dođe.

Ivica Iliev čestita igračima Partizana na plasmanu u finale Kupa; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Naravno. Imali smo ga i zimus, ali smo objasnili zašto ga nismo doveli. Niko nije bio prodat, imamo klinca Đoleta Jovanovića i nismo hteli da gužvamo jer nikoga nismo prodali. Imena ne otkrivam nikada, ali nisu u pitanju igrači sa kojima su nas mediji povezivali.

Ni Aleksandar Mitrović?

- On jeste, i sam je rekao da je pričao sa mnom, ali tek kada je propala ta mogućnost. On i ostali mogu da otkriju to tek nakon što propadne ta mogućnost, to je neki džentlmenski dogovor između nas. Inače, za one najbolje se nikada ne zna.

Aleksandar Mitrović je bio na meti Partizana tokom zime, ali je na kraju završio u Fulamu; Foto: MN Press

Iliev ističe da bi trofej u Kupu, uz rezultat u Evropi, značio da je Partizan imao uspešnu i odličnu sezonu.

- Da, to je onda uspešna sezona. Svakim trofejom koji osvojiš pišeš istoriju kluba. Svaki trofej ima svoju težinu. Uspešna sezona je kada osvojiš neki trofej. Imaš sezonu u kojoj osvojiš titulu, to je fenomenalno. Sa titulom je odlična sezona, sa Kupom je dobra, sa Kupom i ovakvim uspehom u Evropi je odlična sezona. Mi bismo eventualnim Kupom, kada uzmeš ceo ciklus od dve godine, sa duplom krunom prošle, u dve godine napravili fantastičan uspeh za klub.

ĐUKIĆ ZASLUŽUJE SVAKU POHVALU

Ivica Iliev i Miroslav Đukić; Foto: Marko Todorović

Navijači su posle utakmice protiv Čukaričkog, i pored pobede i plasmana u finale Kupa, prozivali svog trenera i skandirali "Đukiću, odlazi". Iliev smatra da čovek koji ima istorijski rezultat u Evropi, ukoliko osvoji Kup, zaslužuje svaku pohvalu.

- Iskreno juče nisam čuo skandiranje. Od onog haosa na kraju, radovao sam se i brzo sam izašao sa stadiona, pa možda nisam čuo. Ali, šta god da se desi, ako čovek koji vam je napravio istorijsku godinu u Evropi i osvoji trofej, mislim da zaslužuje pohvalu. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali detaljniju analizu ćemo dati kada se sezona završi.

Kup je ipak obeležio Saša Ilić. Ušao je sa klupe i postigao gol svega minut nakon jednog od najvećih promašaja u karijeri.

To je odlika velikih igrača. On ne pada. On je neko ko je rođen da bude pobednik. Legenda - biranim rečima priča Iliev o kapitenu crno-belih, a osvrnuo se i na najnovije informacije da Ilić možda odluči da nastavi da "igra još malo", o čemu je i legendarni kapiten Partizana sam pričao posle pobede nad Čukaričkim.

- Sale je moj prijatelj, saigrač, čovek sa kojim sam najbolje sarađivao u svojoj karijeri. Jednostavno, čovek koji je genije, koji je znanje, klasa koja je večna. Dokle god on bude želeo, a ja se nadam što duže, on će uvek Partizanu dati taj plus.

Pominjala se i fotelja i mesto u upravi za Saleta...

Saša Ilić pozdravlja navijače Partizana koji mu pevaju "ja bih da igra još malo"; Foto: MN Press

- On je čovek koji će večno biti vezan za Partizan, on je brend Partizana. Nepojmljivo je razmišljati o Saletu van Partizana. Ali on nama pomaže. Naravno da nam je i dalje potreban, videli ste juče, videli ste protiv Napretka i još nekoliko puta ove godine. On je legenda i može da uradi šta hoće, može da kaže želim da igram još godinu. On je pošten prema sebi, vidi da li može ili ne može. Čak i kada ne može, on ovo može, dokle god Partizan od njegove igre ima koristi - objašnjava sportski direktor Partizana.

Nekolicina igrača Partizana bi mogla da napusti Humsku ovog leta, za neke već postoje ponude, a to ne krije i Iliev.

- Naravno, imali smo ponude i zimus, ali ih nismo prihvatili zbog Evrope, odgovorni smo prema našoj kući, prema rezultatima i ambicijama velikog kluba. Ne može da se radi hazarderski, sve se radi smišljeno, s idejom i planom, kao što je bio slučaj prethodne dve i po godine, koliko sam ja sportski direktor - istakao je Iliev.

Iako ne voli da priča o imenima pojačanja, pristao je da odgovara na pitanja o igračima sa kojima su povezivali crno-bele.

Giljereme iz Beneventa?

Giljerme iz Beneventa bio je ponuđen Partizanu; Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

- Ne. Odličan igrač, ali ne.

Urugvajac Terans?

- Ne.

Milan Gajić?

- Gajić uvek figurira u srpskom fudbalu. Mogu samo lepe stvari da kažem o njemu, ali u ovoj situaciji smo tu popunjeni. Ali uvek figurira, interesantan je, za sada nije u planu, ali ne znači da jednog dana neće biti.

Milan Jevtović?

- Ne.

Povratak Leonarda?

Leonardo je ponovo na meti Partizana nakon što je tražio raskid ugovora u Saudijskoj Arabiji; Foto: Marko Todorović

- To je želja svih uvek, jer je to najbolji stranac koji je igrao na prostorima bivše Juge i Balkana možda, ne samo u Srbiji. Ko ga ne bi voleo? Ne treba ni postavljati to pitanje. Ako nam se ukaže šansa, mi ćemo sve učiniti da ga dovedemo.

>>> Sa kim sve Partizan mora da se bori za Leonarda? Brazilac ima još ponuda na stolu!

VIDEO: Miroslav Đukić po plasmanu u finale Kupa

Ambicija u narednom periodu je da se titula vrati u Humsku. Ističe da je to glavni prioritet, a da su do sada svi prioriteti ispunjeni od kako je on u klubu po svakoj sezoni.

Sprema se burno leto u Humskoj, Iliev najavljuje pojačanja za titulu; Foto: Marko Todorović

- Za dalje je ambicija da sledeće godine uzmemo titulu. Mi smo do sada imali uvek targete za svaku godinu. Sve što smo obećali smo ispunili. Kad smo osvojili duplu krunu prošle sezone, to je tada bio jedini cilj. Pre toga smo osvojili Kup, jer je to tada bio jedini mogući cilj, pošto smo imali 26 bodova zaostatka kada sam ja došao na zimu. Tada je jedini cilj bio Kup i stabilizacija kluba i to smo uradili.

- Sledeće godine smo uzeli tititulu, pa smo rekli početkom sezone sledeći cilj je da se prezimi u Evropi, pa su se ljudi smejali - Evropa i trofej. Ako osvojimo trofej i ovu godinu ćemo uspešno da završimo. Sledeće godine je glavni cilj titula. Naravno, Partizan uvek kreće na tri fronta kada počne sezona, ali je titula prvi target, jer i celu sezonu kada pripremaš, praviš tim prema tome - zaključio je Ivica Iliev za Telegraf.

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni Granata

    10. maj 2018 | 16:50

    Pa ovaj izasao iz rupe?

  • 1991

    10. maj 2018 | 17:49

    Suma?

  • Pfc - 1970 -

    10. maj 2018 | 16:48

    Tako si najaljivao i Sumu pa ono jedno veliko nista , bolje ti je da funkciju sportskog direktora predas Saletu Ilicu a ti u Fc Trudbenik kao Albert Nadj ...😏😑😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA