≫ 

Partizan dobio Bambija Tošića: Vratio sam se inspirisan! (VIDEO)

Vezista za pola časa igre pripremio tri gola u meču sa Dinamom i najavio da će biti ozbiljno pojačanje za crno-bele u narednom periodu

  • 8

Nekome nije dovoljno ni 30 utakmica da se dokaže i pokaže, nekome, pak, ni 30 prilika da postigne ili asistira za gol, podigne navijače na noge. Zoran Bambi Tošić svakako ne spada u taj “soj”, njemu je posle skoro četiri meseca pauze bilo potrebno samo pola časa igra da u meču sa “ Dinamom iz Vranja i visokoj pobedi Partizana (6:0) bude “režiser” tri pogotka crno-belih, najavljujući slatke muke za trenera Zorana Mirkovića u izboru tima za naredne mečeve.

Tošić je priliku dobio umesto Marka Jankovića (takođe veoma dobar protiv Dinama) i za kratko vreme pokazao i veliku želju i inspiraciju, ali i nesporan kvalitet, koji su česte povrede u minulih nekoliko meseci prosto potisle u dugi plan. Na sreću igrača, to je sada prošlost...

Za 30 minuta namestio tri gola Zoran Bambi Tošić Foto: FK Partizan

- Nije me bilo na terenu od kraja jula meseca, kada sam doživeo povredu u Surdulici, bilo je to prvo kolo Superlige. Dosta vremena je prošlo i drago mi je što sam ponovo na terenu. Srećan sam i što je Partizan ubedljivo slavio i odigrao jako dobar meč, sa mnogo postignutih golova. To se nije često dešavalo u minulom periodu, jer smo imali probleme u završnici napada – kaže Zoran Bambi Tošić.

Bolji povratak niste mogli da poželite. Dve direktne asistencije za četvrti i peti gol, zatim i sjajna lopta, koja je kumovala šestom pogotku Partizana?

- Drago mi je uvek kada sam na terenu da mogu direktno da utičem na igru tima i ishod meča. To je u suštini i posao nas ofanzivnih igrača. Uvek se trudimo da damo doprinos, kao protiv Dinama. Nadam se da neće na tome da se završi.

VIDEO Asistencije Tošića i golovi Partizana protiv Dinama

Partizan se konačno raspucao, vezao i treću uzastopnu pobedu?

- Dobro je da je tako, jer se uglavnom pričalo da smo nedorečeni u napadu. Bilo je utakmica kada povedemo, stvaramo prilike koje ne iskoristimo, a zatim iz jednog šuta stigne kazna. Ovoga puta to nije bilo slučaj, postigli smo golove na vreme i mogli da pokažemo dobru igru u ostatku utakmice.

Minuli vikend je doneo i malo smanjenje razlike u odnosu na lidera Crvenu zvezdu i Radnički iz Niša?

- Ide nam to na ruku, dobro je da se skupljaju bodovi. Pred nama je ciklus od pet mečeva, prvi smo okončali na najbolji način. Preostaju još četiri duela, koji su prilika da se približimo još više konkurentima, a zatim da na polusezoni vidimo gde smo i šta nam je dalje činiti – jasan je Zoran Tošić.

Poslednju utakmicu odigrao čak u julu mesecu Foto: Marko Jovanović

POVREDA JE PROŠLOST, SAMO SAM ČEKAO MOMENAT NA TERENU

Tošić jedobar deo letnjih priprema propustio zbog povrede kolena, a kao vrhunac svega je došla operacija. U kakvom stanju je koleno posle svega?

- Sve je u najboljem redu. Već sam mesec i po dana u punom tre nažnom procesu, radim sa ekipom.

Da li je pauza za vama najduža u karijeri do sada?

- Jeste, nikada nisam tako dugo bio van terena. Vratio sam se inspirisan i nadam se da će sve biti mnogo bolje.

Jeste li osećali psihološki pritisak, operacija ipak donosi i dozu straha?

- Iskreno – nije zato što već duže vreme normalno treniram i prebrodio sam sve te barijere odavno. Znao sam da će biti sve u redu kada dođe pravi momenat da zaigram – zaključuje Tošić.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    26. novembar 2018 | 16:57

    Sve je to džabe za Partizan ne mogu da sedam igraju tipovi kao Kosović, Pantić, Rikardo, Valijente, Janković, Nikolić ma iz prve postave Partizana nema mesta za sedam igrača to su sve dijabole jad i beda a Marko Janković prednjači medju njima čovek je živi narcis uprava sa Ilievim marš iz Partizana da se dovedu bolji igrači i trener i naša deca iz našeg pogona.

  • Djura

    26. novembar 2018 | 17:37

    Super bas mi je drago! Sretan sam sto je inspirisan za trece mesto???

  • Zverko

    26. novembar 2018 | 16:51

    Uuuuu ajdee...,🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA