≫ 

Autsajderi iznenadili Bundesligaše u Kupu Nemačke, Verder posle drame slavio u Dortmundu! (FOTO) (VIDEO)

Četiri meča odigrana su u okviru najmasovnijeg fudbalskog takmičenja Nemačke

  • 0

Odigrani su mečevi osmine finala Kupa Nemačke u kojima su mnogo bolja izdanja prikazali drugoligaši, kao i Verder koji je posle penala savladao favorizovanu Borusiju Dortmund

Ujedno, meč u Dortmundu bio je i najzanimljiviji od 4 odigrana duela jer je posle regularnog dela i produžetaka bilo bilo 3:3.

Gosti iz Bremena poveli su golom Milota Rašice u petom minutu, alije do kraja poluvremena Marko Rojs izjednačio, i to, u trećem minutu nadoknade vremena. U drugom poluvremenu nije bilo  golova, da bi prava drama usledila u produžecima.

Tako je prvo Pulišić doveo svoj tim u vođstvo u 105. minutu, da bi samo tri minuta kasnije izjednačio Klaudio Pizaro. Ašraf Hakimi je pogodio za 3:2, i kada se očekivalo da je meč potpuno rešen, Martin Harnik u 119. minutu susreta odvodi svoj tim u penal završnicu, posle koje gosti dolaze do pobede koja garantuje nastavak takmičenja.

Veliko slavlje VErdera u Dortmundu; Foto: Tanjug/AP
Fudbaleri Dortmunda nisu imali sreće prilikom izvođenja penala; Foto: Tanjug/AP

Jedno od iznenađenja dan apriredio je Hajdenhajm koji je izbacio Bajern iz Leverkuzena pobedom od 2:1. Farmaceuti su poveli posle gola Brandita pred kraj poluvremena. Ali, već na početku poluvremena Dovedan poravnava rezultat da bi Multaup u 72. minutu pogodio za veliko slavlje domaćih.

Paderborn je prošao u četvrtfinale pobedom nad Duizburgom u gostima gde je bilo 3:1, dok je Hamburger je na svom terenu uspeo da eliminiše prvoligaša Nirnberg sa 1:0, a čovek odluke bio je Berkaj Oskan u 69. minutu meča.

Kup Nemačke, osminafinala: 

Hamburger - Nirnberg 1:0

Hajdenhajm - Bajern Leverkuzen 2:1

Dortmund - Verder Bremen 3:4

Duizburg - Padeborn 1:3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA