Poslednja utakmica velikog Popa: Odlazak Miše Stojiljkovića, velikog Zvezdaša i jednog od najboljih beogradskih trenera (FOTO)

Bivši fudbaler Zvezde i omladinski reprezentativac stare Jugoslavije odigrao je svoj poslednji meč. Nažalost, ovo je bio i prvi koji je izgubio bez prava na revanš. Čuveni Miša Pop otišao je na večni počinak

  • 2

Miloš Stojiljković, jedan od najboljih beogradskih fudbalskih trenera, bivši fudbaler Zvezde i omladinski reprezentativac stare Jugoslavije odigrao je svoj poslednji meč. Nažalost, ovo je bio i prvi koji je izgubio bez prava na revanš. Čuveni Miša Pop otišao je na večni počinak.

Foto: Privatna arhiva

Legendarni trener preminuo je u subotu, 16. februara u svom Beogradu, u kojem je i rođen pre 86 godina, ali i u kojem je načinio prve fudbalske korake i najveće fudbalske uspehe. Sin čuvenog beogradskog prote Veljka Stojiljkovića karijeru je započeo još u pionirima Crvene zvezde, potom nastavio u svim ostalim selekcijama, da bi ubrzo stigao i do prvog tima Zvezde, ali i do omladinske reprezentacije stare Jugoslavije. Bio je deo crveno-bele ekipe u kojoj su stasavali i Perica Radenković, Branko Nešović, Miljan Miljanić, ali nije imao strpljenja da duže čeka svojih "5 minuta" slave u svom najdražem klubu, pa je fudbalsku karijeru gradio u Spartaku iz Subotice, Karlovcu, Lokomotivi iz Zagreba, da bi se konačno skrasio u beogradskom BASK-u, gde je završio fudbalsku i započeo, više nego uspešnu trenersku karijeru.

Foto: Privatna arhiva

Miša Pop bio je jedan od onih trenera kojeg je skoro svaki beogradski klub želeo da ima na svojoj klupi, bio je ekspert za uzimanje titula kada u to niko nije verovao, za spasavanje od ispadanja onih timova koje su skoro svi prežalili... Bio je šampion s BASK-om, Železnikom, Rakovicom, Herojem iz Jajinaca, Dorćolom, ali broj onih "beogradskih prvoligaša" koje je vodio mnogo je veći. Trenirao je i drugoligaški Majdanpek, Rudar iz Kostolca, VGSK...

Poslednjih desetak godina, otkako je završio karijeru tamo gde je i započeo, u BASK-u, kao fudbalski penzioner živeo je za svoju Zvezdu, zajedno sa ostalim veteranima našeg najtrofejnijeg kluba, nenametljivo, drugarski, pomagao savetima gde god je mogao... Bio i ostao pravi beogradski gospodin i u kopačkama i van fudbalskog terena. Maderaš. Sportska ikona.

Foto: Privatna arhiva

Možda i jeste izgubio svoj poslednji meč, ali je otišao ipak kao pobednik, jer ono što je Miša Pop učinio za srpski fudbal nije merljivo ni rečima, ni novcem, a još manje titulama. Merljivo je samo brojem onih koji su imali tu čast i privilegiju da ih upravo on podiže, uči, fudbalski i životno vaspitava i izvodi na pravi put.

Miša Stojiljković biće sahranjen na beogradskom Novom groblju, u sredu, 20. februara u 12:30.

(A. Jovanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    19. februar 2019 | 16:12

    Saučešće familiji Stoiljkovića neka ti je večna slava igrao si u neko bolje vrame gde se znalo i poštovalo. Zadnji pozdrav od grobara.

  • Miško 1950

    20. februar 2019 | 15:05

    U sećanje na MIŠU POPA.Davne 1965g.jutro,mi klinci iz kraja(sedmi osmi razred),sedimo na kamenoj ogradi zgrade u Krunskoj 75,dogovaramo gde da igramo fucu,PORTA ili STARI DIF.Inače MIŠA POP stanuje u toj zgradi, (visoki parter, sa ulične strane,jedna među lepšim zgradama u ulici)velika jela ispred prozora njegove spavaće sobe.MIŠA na prozoru:"Dobro jutro momci, šta se radi"?, mi u glas:Idemo na fucu najverovatnije u PORTU(veliko igralište isred zidina starog hrama SVETOG SAVE,na mestu sadašnje biblioteke).MIŠA:"Odlično to je pravo samo napred!".Fudbal koji je u to vreme bio retkost(uvek imalinom uglancan),poklonio nam je Miša.Bio je naš uzor.Veliki Đentlmen gospodin "Par Ekselans. Puno puno lepih događaja i slika iz života tog vremena.Dragi MIšo, počivaj u miru.Tvoji klinci iz kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA