≫ 

Tadića traži pola Evrope: Evo kakva je njegova dalja sudbina posle dogovora sa Ajaksom!

Usmen dogovor srpskog reprezentativca i sportskog direktora Overmarsa da mu klub neće praviti probleme ako zatraži da ode na leto 2020. godine

  • 6

Najbolji fudbal u svom životu igra danas Dušan Tadić koji samouvereno i na maestralan način vodi svoj Ajaks uspešno kroz Ligu Šampiona i holandsku ligu. Skrenuo je pažnju mnogih velikih klubova svojim ležernim i perfektnim driblinzima i dodavanjima ali kapiten srpske reprezentacije ostaće veran Kopljanicima najmanje do leta 2020.

SVI SU BILI U ČUDU KADA JE PREŠAO U AJAKS

Kada je letos iz engleske Premijer lige i Sautemptona prešao u Ajaks mnogi su bili skeptični. Prvi su govorili da je to korak unazad u njegovoj karijeri dok su ljudi okrenuti ka holanskom timu bili skeptični jer je izdvojena rekordna suma holandskog fudbala i to za igrača od trideset godina. Nepunih godinu dana kasnije Tadić je postao miljenik navijača ali i ključni šraf Ajaksovog tima koji se vraća na staze stare slave u evropskom fudbalu.

Na 42 odigrane utakmice za Ajaks Tadić je bio akter kod 45 golova. Impozantne brojke kažu da je dva meseca pre kraja sezone 2018/2019 postigao 29 golova i podelio 16 asistencija koje su njegovi saigrači završili golom. To su samo one ključne cifre a ima ih mnogo koje pokazuju da je srpski fudbaler jedan od najbolji trenutno igrača planete.

Spekulacije o novoj destinaciji su već počele, ali će sveone morati da sačekaju makar do idućeg leta.

Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

VELIKA JE POTROŠNJA IGRAČA U ENGLESKOJ

Tadić se sa sportskim direktorom kluba Markom Overmarsom usmeno dogovorio da će odradi sigurno barem pola svog ugovora, odnosno da će ostati veran Kopljanicima do leta 2020. godine (ugovor je potpisan 2018. na 4 godine). Posle toga klub, tada tridesetdvogodišnjem Dušanu neće pravti problem u koliko izrazi želju da promeni sredinu.

Tadić je letos napustio Englesku jer se smatrao da je potrošnja igrača u toj ligi ogromna i da želi da zaštiti svoje telo kako bi mogao da se bavi fudbalom što duže. Izabrao je nešto slabiju ligu, Holandsku, ali zato mnogo ozbiljniju ekipu i veći klub, Ajaks. Pre ove promene sredine naš fudbaler je imao nekoliko promena iz Kine ali je odlučio da još koju godinu hoće i može da igra na visokom nivou u evropskom fudbalu.

Posle maestralnih partije kako za Ajaks tako sad i za reprezentaciju Srbije, interesovanje za Tadićem počelo je da raste i na starom kontinentu.

Ostaje da se vidi da li će ovakav fudbal pružati i naredne godine i da li ćemo u magijama Dušana Tadića uživati i posle 2020. u evropskom fudbalu ili će Kina biti njegova naredna destinacija.

VIDEO: Tadić: Pepe mi se nije izvinio za gaženje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    28. mart 2019 | 13:31

    Bolje je da svake godine igra LŠ,nego da tavori u prosečnim engleskim klubovima.Koji su uvek u zoni ispadanja.

  • Misa. Arilje

    28. mart 2019 | 14:50

    Majstor fudbala moze da igra u. Barsi

  • Navijac

    28. mart 2019 | 13:50

    Ajaks mu prija to se vidi na svakoj utakmici.A i nama navijacima prija da gledamo lep fudbal,kakav ove sezone igra Ajaks.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA