≫ 

Moje vreme je isteklo: Iguain šokirao Argentince i stavio tačku na dres Gaučosa!

Argentina nastavlja da se raspada po šavovima

  • 3

Posle debakla Argentine na Mundijalu u Rusiji napadač Čelsija Gonzalo Iguain nije se pojavljivao u dresu reprezentacije, a po svemu sudeći pitanje je hoće li ikada više obući nacionalni dres.

Posle poraza Argentine od Venecuele, povrede Mesija, čini se da nema kraja potresima u nacionalnoj selekciji jer je, po svemu sudeći, Iguain stavio tačku na svoje nastupe.

Napadač je svoj poslednji pogodak za popularne Gaučose postigao još u oktobru 2016. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, na kojem se nije proslavio.

Gonzalo Iguain u dresu Argentine; Foto: AP/Tanjug

Njegov sukob sa savezom traje poslednjih godina, pa je to samo jedan od razloga da i zvanično saopšti svoju odluku.

- Mislim da je gotovo, kada dublje razmislim o svemu, moje vreme je isteklo. Želim da uživam sa svojom porodicom. Na radost većine, ali ne i pojedinaca, moje vreme je isteklo. Sada možete prestati da brinete da li sam u timu ili ne  - rekao je Iguanin za Foks sports i dodao:

- Izgubili smo tri finala, od kojih je jedan bio Svetski kup. Pad je za mene nešto drugo. Neka sada brinu o mlađim igračima, mnogi više uživaju u kritikama nego u podršci - zaključio je on.

Gonzalo Iguain je debitovao za nacionalni tim 2009. godine u vreme dok je trener bio Dijego Maradona. Na Mundijalu 2010. godine bio je prvi argentinski fudbaler koji je postigao het-trik na Svetskom prvenstvu, još od Gabrijela Batistute. Karijeru u nacionalnom timu završava sa 31 golom na 75 mečeva.

VIDEO: Navijači Argentine luduju po Rusiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    28. mart 2019 | 21:48

    takvi igraci a nikakva reprezentacija,mozda bi ih i srbija pobedila

  • Србија

    28. mart 2019 | 23:40

    И боље што је отишао игуаин, човек је никакав, свако финале које је играо омаши сваку битну шансу

  • BralE

    29. mart 2019 | 10:29

    Iguain je bio strasan igrac! Sada ne toliko koliko prije, ali jos uvijek igra dobro. Njegov temperament i zelja da bude uvijek najbolji i najvazniji u svom timu su ga malo kocili da pokaze maksimum. Ali je covjek realno imao dobru karijeru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA