≫ 

Radnički zalutao u Evropu, eliminisan već u 1. kolu kvalifikacija: Flora je bila bauk za Nišlije!

Kraj evropske sezone za "Real sa Nišave" već na početku nakon egala 2:2 na Čairu

  • 61
ALEKSANDAR TODOROVSKI Foto: MN Press

Fudbaleri niškog Radničkog eliminisani su već u 1. rundi kvalifikacija za Ligu Evrope nakon dvomeča sa estonskom Florom. U revanšu na Čairu bilo je 2:2, što je ekipi Sime Krunića bilo nedovoljno za prolaz s obzirom na poraz u prvom meču od 2:0.

Strelci za Radnički bili su rezervisti Mihajlović i Čumić, za goste Purg i Lepik.

Od ranije je poznato da pobednik ovog duela ide na megdan nemačkom Ajntrahtu, a to će, potpuno zasluženo, biti estonski tim koji je nadvisio viceprvaka Srbije u svim segmentima igre kada se pogleda 180 minuta fudbala.

Jeste Radnički vodio 1:0, napravio više šansi od rivala do tog trenutka, ali je odlika ozbiljnih ekipa da takve prilike i koristi, što Nišlije nisu umele. Nije bio precizan u dva navrata Nemanja Tomić, njegovi pokušaji bili su najopasniji, što je bilo sve sa napadačkog repertoara Nišlija do golova.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav, pa je Krunić pojačao ofanzivu Mihajlovićem i Čumićem, i to mu se isplatilo, jer je Radnički, upravo preko bivšeg igrača Zvezde, poveo i podgrejao nadu u povoljan epilog dvomeča.

Ipak, fatalna je bila nonšalancija odbrane Radničkog na centaršut gostiju. Lopta je pala gotovo do gol-aut linije dok su je Nišlije samo pogledom pratile. Tamo je pokupio jedan igrač gostiju, a Purg glavom sa par metara doneo 1:1 i mirnu završnicu po Floru.

Tri minuta kasnije pogodio je Čumić, ipak i tada je Radnički bio daleko od prolaza, "kratak" za dva gola, što je nateralo domaći sastav u potpunu ofanzivu u samoj završnici. Bila je to i prilika za goste, u smiraj meča otvorilo se puno prostora na polovini Nišlija, a Lepik je u kontri, nakon što je pretrčao i golmana Radničkog, pogodio za konačnh 2:2.

Radnički je "trajao" u Evropi samo 180 minuta...

Radnički – Flora 2:2 (0:0)

(Mihajlović 68, Čumić 84 – Pirg 80, Lepik 93)

Stadion: Čair.

Sudija: Zbinjek Proske (Češka).

Radnički (4-3-3): Knežević – Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S. Đorđević – Bondarenko, Batrović (od 59. Meleg), Stojanović – Jirka (od 73. Čumić), Tomić, Bojović (od 59. Mihajlović).

Flora (4-4-1-1): Igonen – Kams, Kusk, Pirg, Jervald – Livak, Krejda, Ainsalu, Miler (od 66. Sinjavski) – Vasiljev – Sorga (od 78. Lepik).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristian

    18. jul 2019 | 23:37

    Nije zalutao nego nema namestanja utakmica sudija kao kod nas i odmah metla

  • Rola

    18. jul 2019 | 22:47

    Nije Radnički bruka u Evropi bruka je Kokeza Terzič koji su ga doveli do drugog mesta. Lakatović to dobro zna zato i pobegao u Vojvodinu. Sada se dobro vidi kako naše sudije pomažu kada ne sviraju penale i ne priznaju regularne golove tada Radnički pobedjuje ali ništa na sulu dugo ne traje. Kokezijada izlazi na videlo.

  • Sale

    18. jul 2019 | 22:54

    Zar to nije tim od 37 utakmica bez poraza.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA