≫ 

Partizanov šuterski trening pred Malatiju: Mačva izudarana kao boks vreća u Humskoj (FOTO) (VIDEO)

Slab otpor gostiju u Beogradu

  • 75
PARTIZAN Foto: MN Press

Borba Davida i Golijata viđena je u Humskoj. Partizan se poigrao sa Mačvom koja je poslužila kao odličan sparing rival Beograđanima, nikako kao ozbiljan oponent, pred sudar Beograđana sa turskom Malatijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a rezultat meča verno slika odnos snaga u nedelju uveče:

Partizan - Mačva 4:0 (2:0) u trećem kolu Linglong Superlige.

Strelci za crno-bele bili su Stevanović u 18. minutu, Ožegović u 42. Suma u 49. i Sadik u 91.

Savo Milošević je za ovaj put odmorio četvoricu startera iz revanša sa Konahs Kijem, i upravo je kvartet koji je ubacio "u vatru" najviše zaslužan za dominantnu partiju i ubedljivu pobedu protiv indisponiranih igrača Darka Trešovića.

Filip Stevanović je jedan od njih, ponovo je pogodio Partizanov tinejdžer, kao i protiv Velšana, a ovo mu je, posle prvog evropskog, bio i prvi superligaški gol u seniorskoj konkurenciji! Rutinski se "poklonio" na savršen centaršut Lutovca, još jednog igrača kome je Milošević ukazao šansu od starta meča, a ovaj mu uzvratio na pravi način.

VIDEO: Mat u dva poteza od Lutovca i Stevanovića, za vođstvo Partizana

Drugi gol bio je rezultat koprodukcije drugog tandema koji je "uskočio" u tim umesto startera od četvrtka, u pitanju su Urošević i Ožegović. Prvi je bio asistent u 42. minutu, a potonji strelac za laganih 2:0 pred odlazak na odmor. Bila je to školski izrađena akcija, centaršut levog beka i centarforska reakcija napadača u kaznenom prostoru.

VIDEO: Ožegović pogađa mrežu Mačve, asistent je Urošević

Ožegović je zablistao i u nastavku, u akciji koja je prethodila trećem pogotku Partizana, tada u ulozi asistenta posle sprinta od centra igrališta. Imao je sve vreme "na leđima" jednog igrača Mačve, prilazio mu je u markaciju i golman gostiju, a onda je usledio pas do Sume koji je snažnim udarcem pogodio za više nego ubedljivih 3:0 u 49. minutu.

VIDEO: Ožegović sve uradio, Suma dao treći gol za Partizan.

Sve što se posle toga dešavalo pred sablasno praznim tribinama u Humskoj (kazna FSS iz prethodne sezone) bilo je manje vredno pomena, pošto je ritam opao u igri Partizana. O izdanju Mačve dovoljno je reći da su u tek nekoliko situacija "omirisali vazduh" na polovini rivala.

Tek je ulazak "golova gladnog" Sadika vratio impuls ofanzivi Partizana, uneo je živost napred dugonogi Nigerijac, konačno i uspeo da materijalizuje jednu od brojnih prilika, i to bukvalno pet sekundi pre nego što je sudija odsvirao kraj ovog krajnje neravnopravnog meča.

Jedino što može da brine Miloševića posle utakmice je povreda pouzdanog defanzivca Miletića, on se požalio na bol u nozi pa je morao napolje u 61. minutu.

Ostaje nada da povreda nije teže prirode i da će Miletić biti u stroju za borbu sa truskim predstavnikom u četvrtak uveče na istom mestu.

PARTIZAN Foto: MN Press

Partizan - Mačva 4:0

(Stevanović 18, Ožegović 42, Suma 49, Sadik 91)

PARTIZAN: Stojković - Miletić (od 59. Tošić), Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Lutovac, Suma (od 61. L. Pavlović), Stevanović - Ožegović (od 79. Sadik).

MAČVA: Puletić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić - Jovanović, Adamović, Milosavljević, Božić (od 64. Marković), Đoković (od 70. Vujasin) - Ašćerić.

PARTIZAN Foto: MN Press
Foto: fkpartizan
PARTIZAN Foto: MN Press

Linglong Superliga, 3. kolo

Petak

Mladost - Proleter 1:1

(Pavlović 51 - Čolović 30.p)

Subota

Inđija - Napredak 1:0

(Tomić 53)

Radnički - Javor 2:1

(Mihajlović 27. p, 45+1.p - Sević 17)

Vojvodina - Rad 5:0

(Matić 22, Đuričin 23, Eze 45, Nešković 75. 81)

Voždovac - Crvena zvezda (odloženo)

Nedelja

Spartak - TCS Bačka Topola 1:2

Čukarički - Radnik 1:0

Partizan - Mačva 4:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    4. avgust 2019 | 21:17

    Sto ova Macva pusta ovaj Partizan ovo mora UEF-a da ispita .

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. avgust 2019 | 21:14

    Вау, ајде као Динамо Врање..и тад су се соколили, а ипак трећи остали

  • Ja

    4. avgust 2019 | 21:36

    Lepa prijateljska utaknica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA