Neće ići bez borbe: Fulam traži Liverpulu rekordan štos para za dečaka kog je Jokan gurnuo u vatru

Transfer Harvija Eliota će podići prašinu

  • 0
Haravi Eliot, Liverpul Foto: liverpoolfc.com

Talentovani Harvi Eliot je predstavljen u Liverpulu kao novo pojačanje koji je stigao kao slobodan igrač. Međutim Fulam traži veliku otštetu za svog đaka tako da je ceo slučaj predat Komisiji.

Iako je Eliotu istekao stipendijski ugovor, Liverpul je obećeao da će isplatiti trening kompenzaciju Fulamu koju nalaže FIFA, a igrač je u fudbalskom transferu došao sa čistim papirima.

Izgleda da se dve strane nisu saglasile u vezi sa visinom te sume i da uprava Fulama smatra da zaslužuje mnogo više od onoga što Liverpul nudi, pa će ceo slučaj razrešiti Komisija zadužena za određivanje obeštećenja.

Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/Ap

Fulam se poziva na određena pravila poslovanja i od Liverpula traže kompenzaciju u visini od čak 10 miliona evra za najmlađeg debitanta u istoriji Premijer lige.

Podsetimo, njega je Slaviša Jokanović gurnuo u ''vatru'' sa svega 16 godina i 30 dana. Eliot je bio odbio da produži stipendijski ugovor sa matičnim klubom i potpisao ga je sa Liverpulom.

Rekordnu trening kompenzaciju platio je baš Liverpul kada je 2015. iz Barnlija doveo Danija Ingsa. Redsi su morali tada da plate čitavih 8,3 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA