≫ 

Švajcarski mediji pompezno pred Zvezdu: Duel sa Srbima je stvar ponosa, igraćemo i za Šaćirija!

Mnogo se očekuje od Jang Bojsa u dvomeču sa beogradskim klubom

  • 48
Zvezda Jang Bojs, novine Foto: Telegraf

"Ponos švajcarskog fudbala je poljuljan, Jang Bojs igra za čitavu državu". Ovako doslovce glasi najava utakmice u Bernu gde će Zvezda pokušati da razočara euforične navijače Jang Bojsa i tamošnje medije koji sve nade polažu u prvaka države iz prostog razloga jer su svi ostali predstavnici eliminisani iz Evrope, što je težak fijasko.

Takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona Bazel je završio u trećem krugu, dok su Tun i Lucern eliminisani i pre doigravanja za Ligu Evrope.

Dakle, ponos švajcarskog fudbala biće na talonu kada Jang Bojs bude krenuo na Zvezdu, a tamošnji mediji uz najavu utakmice upleli su i visok rejting reprezentacije, koja je trenutno na 11. mestu FIFA liste, uz konstataciju da bi klubovi trebalo to da imaju u vidu pred svaki izlazak na teren u Evropi.

- Vreme je da se pošalje poruka ponosa ovde. A ne postoji bolji način od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Jang Bojs bi se tako vratio na veliku scenu gde je već dugo naš nacionalni tim. Na FIFA listi smo 11, finalisti smo Lige Nacija. To smo ispunili! Ali izgleda da naši klubovi ne haju mnogo za to - piše u "Blikovoj" pompeznoj najavi utakmice u Bernu.

Foto: Telegraf.rs

I ŠAĆIRIJEV PONOS JE U PITANJU

Podsetili su Švajcarci u istom tekstu i na čuvenu utamicu Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, i poraz našeg tima u završnici golom Šaćirija, što je dovelo do toga da na kraju ne putuje sa Liverpulom u Beograd na megdan Zvezdi.

"Blik" poručuje da Jang Bojs mora da igra i za Šaćirija koji se zbog sporne proslave gola našao na meti svih Srba, uključujuči i direkotra kluba Zvezdana Terzića.

- Jang Bojs bi pobedom protiv Zvezde povratio i Šaćirijev ponos pošto zbog Srba nije mogao da putuje u Beograd na utakmicu sa Crvenom zvezdom - navodi se u tekstu.

Saciri Djerdan, Đerdan Šaćiri,  udbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Švajcarske Šaćirijeva proslava gola pprotiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Autora teksta "nažuljala" je i izjava legendarnog Stevana Dike Stojanovića da Zvezda "neće imati problema sa Jang Bojsem", pa je usledio zaključak koji je krajnje motivišući po svakog navijača švajcarskog prvaka.

- Ovde se radi o 30 miliona franaka (UEFA bonus od plasmana u Ligu šampiona) i mnogo prestiža. Ali ne samo to - duel protiv Srba je stvar ponosa! Ne samo za Bern, već za Švajcarsku!

U lokalnom listu iz Berna imaju inoformaciju da će Zvezdu bodriti oko 2000 njenih navijača Foto: Telegraf.rs

Krasnodar je šokirao Porto i na Dragau ih izbacio iz Lige šampiona, i sada slično želi da uradi s Olimpijakosom (21.00). Ipak, u Atini je Oli favorit s kvotom 2,00, dok je dupla šansa X2 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Krasnodar

(Izveštač Telegrafa iz Berna, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    21. avgust 2019 | 10:42

    Cemu tolika pompa.Jang Bojs prosecan tim kao i cela liga njihova.Trebalo bi Zvezda to rutinski da odradi.Ista se frka dizala i protiv Kopenhagena koji je jaci od svajcaraca.Koliko god da je slaba ili jaka,Zvezda je Zvezda,ipak neko ime u evropskom fudbalu,ona zvezdica iz 91' to govori.Tako da nas treba da se plase nazovi favoriti.Nema se sta izgubiti,igra se za lovu,pune stadione u 6 utakmica po grupama,bilo liga sampiona ili lige evrope.Samo napred i realno dobijamo dvomec.

  • Fox

    21. avgust 2019 | 10:22

    Uporno svi oni redom po stampi imaju ovakve ispade, svi su nalozeni opasno da nas "uniste", pa zato tako i prodju... Posle ovih naslova , verujem da Zvezda sigurno ide dalje! Uvek smo ih pobedili kad su srali po nama!

  • Jakol

    21. avgust 2019 | 10:25

    Nisam verovao da ce " velika albanija " da obuhvati i Svajcarsku ! Sta ces, oni koji ne vrede i ne spominju se, a okomili se svi na nas. Znaci da vredimo ! Pa braco pamet u glavu ! Ujedinimo se svi, nebitno da li je pozicija ili opozicija ! Onda tek ima da pocrkaju od muke ! Na zalost politika i ekonomija su odavno usle i u sport .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA