Moramo da pričamo o Partizanovoj iluziji o povratku dece na stadion (VIDEO)

U Partizanu sijaju od zadovoljstva akcijom koju su sproveli, ali pogledajmo stvari malo realnije

"Kada je najteže, Partizan je uvek pokazivao svoje pravo lice, ujedinjen, hrabar i sa verom u bolje sutra gazio je napred", kaže se na klupskom sajtu u osvrtu na utakmicu crno-belih protiv Moldea, gde su, uz Miloševićeve igrače, veče obeležili klinci, njih blizu 6.000, koji su se odazvali klupskoj akciji nakon kazne UEFA da zabrani ulaz za regularne navijače - one zbog kojih roditelji uglavnom ne puštaju te iste klince da dolaze na stadion, a Partizan malo toga može da učini da to promeni.

U Partizanu se sada diče, sa ponosom pozivaju UEFA da "vidi kako se organizuje utakmica", što zvuči krajnje neubedljivo za sve one dobro upućene u pravo stanje stvari na utakmicama Partizana gde već godinama besni rat ko zna koliko frakcija, zbog kojih je svaki put rizik odvesti dete da ne vidi i ne upije kao "nešto normalno" tradicionalni srpski sport na utakmicama - nasilje.

Dakle, pitanje za Partizan koje se posle svega nameće - gde su deca, gde su najmlađi kojih su im sada tako "puna usta" - gde su kada su tribine otvorene i slobodne za sve. Čikamo Partizan da ovako savršeno organizuje utakmicu kada kazna bude van snage - koliko će puta pred neki novi evropski meč da apeluju na navijače da se uzdrže od svega onoga što UEFA kažnjava?

PRAVIM NAVIJAČIMA NE TREBAJU OPOMENE

Samim tim što su primorani da apeluju do iznemoglosti, to znači da su već u problemu, da ne znaju kako da se izbore sa štetočinama kluba. Pravim navijačima ne treba opomena takve vrste, pravi navijači znaju šta znači dolazak na tribinu, znaju pravila ponašanja, a to je samo i jedino ljubav prema klubu. Kupi se karta, obuče se dres, stavi se šal i peva se Partizanu, ne vređa se niko, ne kače se politički transparenti, neki "keltski krstovi", ove ili one parole - kliče se samo crno-belima. I tačka!

Kaže direktor Partizana Miloš Vazura, smelo najavljuje akciju za Ligu Evrope ako crno-beli prođu u grupe - dovešće 30.000 dece na stadion!

Hajde da i to vidimo, hajde da vidimo da li će se ikad više ponoviti ovakav prizor u Humskoj kao sa Moldeom, a sva je prilika da neće. Ubeđeni smo da neće (pod uslovom da nema kazne). Kada se vrate oni koji zaista pune tribine stadiona Partizana (na tri strane), a za koje uprava dugo nema rešenje (sad nisu bili tu, otud i ovakav entuzijazam čelnika kluba) - hajde da se kladimo da dečije graje u Humskoj neće biti.

- Ako prođemo grupu, a i ta druga utakmica suspenzije ostane na snazi, obećavam da ćemo dovesti 30.000 mališana i napuniti stadion - poručio je Vazura posle pobede nad Moldeom, osokoljen, ali verujemo da se samo dan posle "ugrizao za jezik" što je to rekao jer je savršeno svestan šta ga čeka kada na stadion nagrnu oni koji su koštali klub milione.

Sa njima, Partizan, ipak, ne ume i ne zna kako će.

SA FRAKCIJAMA (ZAISTA) JEDINSTVENI U EVROPI

Navijači Partizana, Grobari, bakljada

Jedna od frakcija Grobara sa istoka, ovde numerisane karte teško da mogu da važe Foto: Marko Jovanovic

Akcija sa klincima bila je i prošla, slika razdragane dece poslata je u svet, i lepa je, mada teško da će iko nju da uzme kao reprezentativni uzorak sa stadiona posle prizora teškog nasilja koji su se dešavali u Humskoj u protekloj deceniji. Kada slika dece na tribinama postane učestala pojava, onda ćemo ode o "savršenoj organizaciji" utakmice prihvatati kao znak da Partizan ume da se izbori sa kukoljem, da bi žito raslo.

Do tada, ostaje nam da čitamo saopštenja i vedre tonove sa zvaničnog portala koji nas neće baš tako lako ubediti da u Humskoj "cveta cveće i pevaju ptice" na tribinama.

Hm, rekli bismo da u Humskoj više cvetaju frakcije, više njih i po tome je Partizan sigurno jedinstven u Evropi, možda i celom svetu.

VIDEO: Još atmosfere sa istorijskog meča kojem su prisustvovali samo klinci

(M.B. / Telegraf.rs)

Komentari

  • SasaPk

    Krsenje zakona u koje spada i huliganstvo na sportskim priredbama,resava drzava ne klub.Prepisite zakone iz Engleske,primenite ih i resice te problem.

  • Tripko

    Aloooo aloooooo ima li ko da nije gluv... Koga bre farbate, ovo je bezobrazluk drzavnog vrha i sudstva.. Ako zakon propisuje ponasanje zasto se onda ne sankcionise njegovo krsenje, ako neko kaze da ne moze protiv toga nista da uradi, sta to govori... Ljudi u kakvoj zemlji mi to zivimo za koga glasamo, ko su nam sudije... Ovo nije ni banana ovo je bananica republika!!!!!

  • Milan

    Najjaci snimak Obradovicka pita dva klinca koja vam je omiljena partizanova pesma a oni kazu da navijaju za Zvezdu 😂😂😂😂

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima