≫ 

Pitali smo ljude iz Zvezde zašto su ovakve cene karata za LŠ: Evo zašto su ih crveno-beli podigli!

Poslovni direktor crveno-belih Stefan Pantović nam je objasnio koji su kriterijumi kojima se klub vodio kada je u pitanju određivanje cena ulaznica

Totenham, Bajern, Olimpiakos Foto: MN Press, Wikipedia

Crvena zvezda se plasirala u Ligu šampiona drugu godinu zaredom i ponovo ćemo na Marakani gledati tri spektakla, ali ove godine je situacija drugačija kada su u pitanju karte, koje su značajno poskupele u odnosu na prethodnu sezonu, kada su crveno-beli bili u grupi sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom.

Ove godine će navijači morati da izdvoje znatno više novca da bi gledali duele protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa. Prošle godine je cena paketa za Sever bila 7.500 dinara, a ove je 12.000 dinara. Paket za Istok je bio 15.000, sada je 24.000 (bok) i 30.000 (centar), Zapad je bio 15.000 (bok) i 18.000 dinara (centar), a sada je 30.000 za bok i 36.000 dinara za centralni deo.

Na forumima i društvenim mrežama, kao i u komentarima na našem sajtu nastala je velika polemika oko cene karata i nezadovoljstvo među navijačima zbog poskupljenja ulaznica.

Telegraf je kontaktirao ljude iz Zvezde, tačnije poslovnog direktora Stefana Pantovića, kako bi dobio odgovore na razloge poskupljenja, kako vide komentare navijača, koji su bili kriterijumi za određivanje cena ulaznica, kao i da li očekuju da stadion bude pun i pored povišenih cena.

  • Veliki broj navijača se žali da su karte veoma skupe za standard u Srbiji, koji je vaš odgovor na to?

- Liga šampiona predstavlja vrhunac fudbalskih takmičenja na planeti. Cene karata su formirane na bazi toga da se nagrade naši najverniji navijači koji su istovremeno i vlasnici sezonskih karata, a koji imaju čak 50% popusta. Treba imati u vidu da će i sredstva koja klub bude prihodovao delimično biti iskorišćena za dalje unapređenje stadiona kao i prostora oko njega - rekao je Pantović za Telegraf.

Navijači Crvene zvezde, Delije Navijači Zvezde slave ulazak u Ligu šampiona; Foto: Marko Jovanović
  • Kojim kriterijumima ste se vodili kada ste odredili cene ulaznica?

- Prvi kriterijum kojim smo se rukovodili je potražnja karata za prethodne utakmice u ovoj i u protekloj sezoni. Drugi faktor koji je uticao su brojne kritike koje smo dobili na račun preniskih cena karata u prošlosti. Kao sto sam prethodno pomenuo, Crvena zvezda ima ubedljivo najjeftinije cene sezonskih ulaznica od svih klubova Lige šampiona. Neko ko je obnovio sezonsku ulaznicu za sever, platio je 2500 dinara i za taj novac je mogao da gleda tri evropske kvalifikacione utakmice besplatno, u plej-ofu je imao zagarantovano mesto, a sada će za nešto više od 15 evra moći da gleda Ligu šampiona. Da ne pričamo o 19 besplatnih mečeva u Superligi. Odlukom o cenama za Ligu šampiona zelimo da pokažemo jasno opredeljenje kluba da sledeće godine imamo duplo više vlasnika sezonskih karata za koje nam je ambicija da postanu pretplatne, odnosno da se plaćaju u mesečnim ratama.

Verujete li da će Marakana biti rasprodata za sve tri utakmice i pored više cene ulaznica?

- Više smo nego ubeđeni da će stadion biti rasprodat, ogroman broj ljudi se svakodnevno raspituje na koji način može doći do karata - zaključio je Pantović.

VIDEO: Reakcija Terzića kada je izvučena Zvezdina grupa u Ligi šampiona

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    2. septembar 2019 | 20:06

    Prazan stadion...a oni nek opet dizu cene...

  • Milomir Jankovic

    2. septembar 2019 | 20:00

    Vi niste Zvezda. Odakle vam pravo da se igrate nasim emocijama? Ja nemam pare za to. Znaci, ne mogu na stadion. Sramota. Ma, necu doci ni na utakmice koje mogu da platim.

  • Radasin

    2. septembar 2019 | 19:03

    To je bruka i sramota.Ja jesam zvezdas,i isao na FKKop i Yangere,ali ovakva cena karata,a plate 35.000rsd.Mozda nam skocio standard,a da ne znamo.Bojkot stadiona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA