Procurio Interov tajni plan - Mario Gece!

Razna imena su se spominjala, ali njegovo nijednom

  • 1
SP, finale, fudbalska reprezentacija Nemačke, Mario Gece, ekipa, slavlje Foto: AP/Tanjug

Spominjao se Luka Modrić, pa onda i Ivan Rakitić, ali Mario Gece se sa Interom nije povezivao ni u jednom trenutku. Međutim nemački, ali i italijanski mediji donose informaciju da je do transfera ofanzivnog veziste Borusije Dortmund skoro došlo, ali je na kraju Nemac ipak ostao na Vestfalenu. Da li je ''kupovina bez obeštećenja'' zapravo Marotin način poslovanja?

Spominjalo se da bi Mario Gece, strelac pobedničkog gola za Nemačku na Svetskom prvenstvu 2014. godine, mogao da napusti Dortmund ovog leta. Nije se konkretno povezivao ni sa jednim klubom, ali je dovođenjem pre svih Juliana Branta i Torhana Azara njegova minutaža dovedena u pitanje. Nije se izjašnjavao oko odlaska, ali je izrazio nezadovoljstvo statusom u klubu.

SP, finale, fudbalska reprezentacija Nemačke, Argentine, Mario Gece Mario Gece u dresu reprezentacije Nemačke; Foto: AP/Tanjug

Sportski direktor Intera, Bepe Marota je, van svih radara, radio na dovođenju iskusnog nemačkog kreativca. Nije uspeo, ali možda to nije njegov neuspeh.

Geceu ugovor ističe narednog leta, možda je Interov operativac zapravo radio na transferu za sledeće leto.

Pokušali su tako da dovedu Matea Darmijana, ali je desni bek Junajteda želeo sigurne minute već ove sezone, pa je otišao u Parmu.

Slobodno se može reći da je Marota pokretač Juventusove filozofije dovođenja odličnih igrača bez obeštećenja. Počelo je sa onim starijim, da bi sada došlo do toga da im igrači kao što su Remzi ili Rabio dolaze bez obeštećenja.

Mnogi to zovu "juventusovski", a ne znaju da je Marota taj koji se ''krio'' iza tih transfera, već osam godina unazad.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/Ap

To sad pokušava da uplementira i u Inter.

Tako je ovog leta iz Atletiko Madrida doveden veteran Dijego Godin, a na isti način bi narednog leta mogao da se obezbedi i potpis Marija Gecea i to već za četiri meseca.

Povremeni nemački reprezentativac ima 27 godina, a u sezoni iza nas odigrao je 26 utakmice u Bundesligi i zabeležio je po sedam golova i asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    5. septembar 2019 | 17:56

    Ovaj inter prso skroz pa on je totalno van formee par godina unazad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA