≫ 

Sastav Zvezde za Olimpijakos: Koga će Milojević staviti na mesto levog krila?

Strateg srpskog šampiona trenutno bliži tome da od prvog minuta ponovo ''baci'' Van La Paru

  • 94
Vladan Milojević, Zvezda Olimpijakos, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda će protiv Olimpijakosa biti kompletna! I to je ono što najviše raduje trenera crveno-belih Vladana Milojevića pred meč 2. kola Lige šampiona u utorak veče - 21 čas, RTS 1, Arena Sport 1!

Iako se donekle ogradio izjavom da će na večernjem treningu imati gotovu sliku, jasno je da će strateg srpskog šampiona iz svih oružja napasti grčkog velikana u borbi za prve bodove u ovogodišnjem izdanju LŠ.

Na golu će biti Milan Borjan, i to može da se promeni samo ukoliko se standardni čuvar mreže kojim slučajem povredi. Jednostavno, svima mesto u startnoj postavi može da ''visi'' samo ne njemu.

Marko Gobeljić će "jurišati" pored desne aut linije. Iako je debelo kiksnuo protiv Bajerna, Gobeljić na toj desnoj strani nema alternativu. Osim da na tu stranu ide Miloš Degenek, ali bi to onda značilo pomeranje u centralnoj liniji. Nije isključena, ali je malo verovatna opcija.

Miloš Degenek Degenek na meču protiv Bajerna Foto: Marko Jovanović

Ona verovatnija je da će Degenek sa Nemanjom Milunovićem, novopečenim reprezentativcem Srbije, držati tu centralnu defanzivnu liniju ispred koje će delovati Hoze Kanjas i Dušan Jovančić.

Jeste da je Jovančić u padu forme, komentarisao je to nedavno i Milojević, ali je istovremeno dao do znanja koliko mu je pomenuti vezista bitan šraf u timu. Pogotovo što i nema neku posebnu alternativu, iako je tu sjajni Miloš Vulić koji je za nijansu ofanzivniji.

Vulićevo pojavljivanje u startnih 11 bi moglo da bude to neko iznenađenje od strane Milojevića koji na toj poziciji može da upotrebi i Mirka Ivanića. Ipak, to je nekako suviše ofanzivno za trenera srpskog šampiona.

FK Bajern Minhen - FK Crvena zvezda Jovančić zaustavlja igrača Bajerna Foto: Marko Jovanović

Mesto ''plejmejkera'' je rezervisano za kapitena Marka Marina, desno će oporavljeni Mateo Garsija koji će protiv Olimpijakosa imati motiva na pretek. Setite se da je Argentinac trebalo da pređe u Pirej ovog leta, ali je Zvezda u poslednjem trenutku odnela pobedu.

Milojević najveću dilemu ima na toj levoj strani. S jedne strane je Radživ Van La Para, novajlija koji je igrao protiv Bajerna i koji je asistencijom za Bena protiv Mačve pokazao da se polako vraća u ritam, dok je sa druge provereni Aleksa Vukanović.

Vladan Milojević, Zvezda Olimpijakos, sastav Očekivana postava Zvezde za Olimpijakos Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Provereni u smislu da vrlo dobro zna ovu ekipu, da je već igrao kvalifikacije u kojima je i bio junak onim golom protiv Jang Bojsa u Beogradu. Prednost Vukanovića je i ta što podjednako dobro deluje i u ofanzivi i u defanzivi, ali poslednje informacije sa Marakane kažu da je Holanđanin za pedalj bliži prvoj postavi.

U napadu Milojević, takođe, ima ''slatke muke'' zato što za jedno mesto konkurišu trojica - Ričmond Boaći, Milan Pavkov i Tomane! Ipak, ovaj prvi je najbliži stratnih 11, pogotovo što je Pavkov produktivniji za tim kada uđe sa klupe. A i izašao je iz povrede nedavno.

Portugalac Tomane je u poslednja dva meča u SL pokazao zašto je doveden, naučen je da igra dobro i defanzivu, ali će i on svoju šansu skoro sigurno tražiti sa klupe.

Dakle, startna postava Zvezde protiv Olimpijakosa bi trebalo ovako da izgleda: Borjan, Gobeljić, MIlunović, Degenek, Rodić, Kanjas, Jovančić, Marin, Garsija, Van La Para/Vukanović, Boaći.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YoY

    30. septembar 2019 | 21:55

    Alooo Miloje bre dal si corav ili ti neko drugi sastavlja tim...kakav jovancic daj vulica i tomanea unesto boacija...nemoj nas zezati vise, pa nije ni cudo sto smo od 20 000 navijaca prosecno spali na 2000 i plus zadnjih 10 derbija nemamo sut na gol....ako gubis, a gubis izgubi podignute glave ‘bem ga ja

  • Aca

    30. septembar 2019 | 21:03

    Ko mu igra tako ce i proci Gobeljic Boaci i Jovancic sramota majke mi!!!3:0 gubimo.i drago mi je !!!

  • .

    30. septembar 2019 | 21:48

    Dokle vise boaci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA