≫ 

Dosije Nikolić: Svi 'grehovi' kontroverznog sudije zbog kog su igrači Inđije napustili teren!

Lista je podugačka...

  • 28
Bojan NIkolić Foto: MN Press

Opet skandal u Super ligi i opet Bojan Nikolić u centru pažnje - kao glavni delilac pravde! Ovoga puta na meču između Inđije i Javora gde su domaći igrači napustili i teren u jednom trenutku!

Napustili su ga nezadovoljni suđenjem Nikolića koji je stigao da isključi dvojicu igrača domaćeg tima, a zatim i svira penal za pobedu gostiju u 90. minutu.

- Taman se pomislilo da ne može gore od Novice Anđelovskog (i da nepominjemo ostale), ali je to čovek u crnom iz Kragujevca danas demantovao na najgori mogući način. Odavno publika (inače pozorišna) u Inđiji nije ovako burno reagovala na klasičnu "pljačku". Ime sudije nije vredno pomena, a nadamo se da će neko bar pocrveneti u Fudbalskom savezu Srbije - stoji u saopštenju revoltirane Inđije.

Da li će se Inđiji ispuniti želja i hoće li neko pocrveneti - vreme će pokazati! Ali je činjenica da se ime Bojana Nikolića često, možda i prečesto, pominje kroz neke skandale na utakmicama domaćeg šampionata.

Bojan Nikolić Printskrin: Youtube/Superliga Srbija

Nedavno je napravio nekoliko grešaka na meču između Napretka i Crvene zvezde (0:1). Najpre je propustio da da crveni karton domaćem igraču i svira penal za Zvezdu, da bi u drugom poluvremenu ipak ''okrečio'' u korist crveno-belih. Međutim, snimak je pokazao da kontakta nije bilo i da je pogrešio.

Takođe, trebalo je da poništi gol Zvezde u 95. minutu zato što se Aleksa Vukanović kretao u živom zidu pre gola Marina iz slobodnog udarca.

Nikolić je u novembru 2017. godine bio u grupi sudija koji su skandaloznim odlukama obeležili kolo, a tada je napravio tri greške na meču Javor - Partizan.

- Nedosuđen žuti karton za fudbalera Javora Marka Kolakovića posle oštrog starta đonom na Marku Jankoviću.

- Poništen gol Tavambe posle kornera u 24. minutu pri vođstvu Partizana od 1:0.

- Nedosuđen čist penal za Javor u 71. minutu posle starta Miletića nad Terzićem.

Komentator Arena Sporta zadužen za suđenje istakao je tada da je arbitar Bojan Nikolić pogrešio u sva tri slučaja.

Bojan Nikolić Foto: MN Press

Godinu dana ranije Nenad Lalatović je kažnjen zbog izjava na račun Nikolića, posle meča Rada i Vojvodine:

- Jednostavno usporava igru, ne da da se igra brzo i agresivno, nego da se igra penzionerski fudbal. Zato publike i nema, zato nam je fudbal tu gde jeste, zato u Evropi nikad ništa nećemo uraditi dokle god se bude ovako radilo. Ali dobro, nije on kriv, neću da pričam o njemu, ne želim da trošim reči o tom čoveku, jer kad god mi je sudio i gde god sudi ishodi su ovakvi, nema golova - bile su Lalatovićeve reči zbog kojih je morao da plati 300.000 dinara.

Nikolić je u žižu javnosti dospeo ponovo u aprilu 2018. godine, kada mu je navodno nuđeno da svira penal za Vojvodinu protiv Radničkog. S drge strane, Nišlije su na tom meču ulazile u sudijsku svlačionicu što je i napisano u izveštaju:

- Kragujevačkom sudiji Nikoliću pre utakmice navodno je nuđen novac da ''svira'' za Vojvodinu i, zucka se, pismeno se izjasnio o tome. Upad potpredsednika Radničkog Dejana Propadala u sudijsku svlačionicu na poluvremenu, navodno je i notirao u dopunskom izveštaju delegate utakmice Velibor Novović.

Bojan Nikolić Foto: MN Press

Nikolić na tom meču nije odradio dobro posao, što je notirao i Raka Đurović koji je tada bio posmatrač u Sudijskoj komisiji FSS.

Istog meseca Nikolić se našao na udaru Partizana koji je tvrdio da ih je ovaj sudija oštetio na meču protiv Radničkog.

- Večeras se u Nišu obreo provalnik. Čovek loših namera. Čovek poslat sa samo jednim zadatkom: uniziti fudbalsku igru i promovisati sebe u neslavnu zvezdu večeri. Provalnik, izvesni Bojan Nikolić, je vešto posmatrao svoj plen. Misao da se nađe u društvu odabranih, koji u ovoj sezoni siluju FK Partizan svojim bezumnim i podmuklim odlukama, obuzimala ga je i pomućivala ono što svaki sudija mora da ima na umu: on mora biti simbol pravičnosti i poštenja - stajalo je u saopštenju crno-belih posle poraza u Nišu.

Međutim, nekoliko dana kasnije Nikolić je ''pogurao'' Partizan do pobede nad Napretkom. Crno-beli su slavili sa 2:1 golom u 93. minutu, ali je ostalo pitanje da li je lopta prešla gol-liniju.

Nakon tog meča, oglasio se tadašnji trener Čarapana Milorad Kosanović.

___ Foto: MN Press

- Gledam, i vidim šta radi. Znam ga, ali ne znam za koga radi, zašto je on došao ovde - za Lučane ili za Partizan? Mi smo igrali dve utakmice u Lučanima u mesec dana, i kako dođemo tamo, on je u Lučanima. Nije sudio, ali je tamo - kao četrvti sudija. Sad dođemo ovde, on za Partizan. Čujem da je i Partizan "ubio" protiv Radničkog. Šta će on više, terajte ga napolje bre, dosadio je više svakom. Nema nijednu utakmicu da sudi, a da nije zabrljao. Da li smo mi stvarno toliko nisko pali da prihvatamo sve to? On uvek brlja iz namere, kod njega nema neznanja, on da ne zna, ne bi mogao tako. On mnogo zna, samo što to znanje ne upotrebljava. Nije on sam, ali znate gde je problem - ja dobijem dva kartona ničim izazvan, i dva igrača koji su najbolji (Petrović i Ostojić) i nemaju pravo da igraju u nedelju. Siguran sam da je i to znao - da su im to četvrti kartoni. Tome se mora stati na kraj - jasan je bio Kosanović.

Kada smo već kod Lučana, Nikolić je nešto ranije na meču između Mladosti i Vojvodine svirao dva penala za domaćina. Oba su bila poprilično diskutabilna.

Vrhunac svega bio je intervju Miroslava Radomana, nekadašnjeg prvog čoveka Sudijske komisije, koji je dva dana posle meča Napredak - Zvezda rekao:

- Sve sam ih skinuo sa liste sudija, od Nikolića pa nadalje… Zato sam i smenjen jer nisam želeo da dozvolim da utakmice vode arbitri koji ispunjavaju želje. Kada je konkretno Nikolić u pitanju, to se više ne može tumačiti kao loše suđenje. Kada iz meča u meč, iz sezone u sezonu, ponavljate iste stvari, onda to nikako ne može biti greška već nešto drugo. Ako nam je budućnost u takvim arbitrima, onda je srpski fudbal umro - rekao je Radoman za list Danas.

Da li je u pravu?

Video: Igrač Napretka se sudiji uneo u facu, ovaj mu se umesto kartona izvinio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    4. novembar 2019 | 15:12

    Jedan od najgorih poslušnih Kokezinih sudija, mesto mu je u zatvoru i oterati da više nikada ne sudi!

  • Pfc

    4. novembar 2019 | 16:34

    Da njega nije bilo, Zvezda bi bila na 3 mesto iza Partizana i Cukarickog. Jer da je Zvezda stvarno zasluzeno prva u nasoj ligi onda nebi trebale sudije da im sviraju ve 7 penala za kratko vreme i da puknu od Partizana ubedljivo sa 2:0 i to bez i jednog suta na gol. Po kvalitetu je realno treca, ali jbg kad ih vlast stiti onda neka budu prvi ali svi znamo koliko vrede i kako kupuju utakmice. Pozz

  • Acke Pl.

    4. novembar 2019 | 16:39

    Pa morao je Javor da pobedi!!Sledece kolo im dolazi Zvezda,a tu moraju da daju bodove ! Kao što je bilo i sa Surdulicom!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA