≫ 

Ušao sam u sobu bez prozora, na vratima dva naoružana Srbina: Brazilac ugovor nije smeo da odbije

Nisu baš sve anegdote prijatne

  • 18
97680830 Foto: Guliver / Mike Hewitt/Getty Images

Bivši brazilski fudbaler sa italijanskim pasošem Ilan Arauho Dal'Inja prisetio se jedne od neprijatnijih epizoda iz svoje duge karijere i ta epizoda je uključivala i Srbe.

Trideset devetogodišnji napadač je u penziji već pet godina, tokom karijere je igrao između ostalog za Sao Paulo, Atletiko Paranense, Sošo, Sent Etjen, Vest Hem, Internasional, Ažaksio i Bastiju.

Dramatična priča u kojoj je bio uslovljen da ugovor sa Ažaksiom potpisuje "pod oružjem" ispričao je za L'Ekip, a sve se dešava pre skoro deset godina.

- Posle kratkih angažmana u Vest Hemu i Internasionalu na leto 2011. došao sam u Ažaksio na dogovoreni potpis ugovora. Ali nedelju dana se ništa nije događalo, da bi onda konačno po mene došao predsednik kluba Alen Orsoni - priča Ilan, a prenosi francuski novinar Mateu Mestraci.

Ilan je u razgovoru za L'Ekip otkrio i detalje sastanka koji je tek usledio i kako se uplašio.

- Pokupio me je u blindiranom BMV-u i iako je bilo dogovoreno na odemo na ručak u tom primorskom gradu, primetio sam da se penjemo u korzikanske planine. Kada smo stali, jedna žena nas je sačekala i uvela u sobu bez prozora. Bilo nas je četvoro u sobi sa jednim vratima na kojima su stajala dva naoružana Srbina. Tada sam potpisao ugovor - ispričao je Ilan.

On se u Ažaksiju zadržao samo jednu sezonu, u kojoj je na 26 utakmica dao šest golova. Ubrzo je otišao u Bastiju gde je bio još dve godine pre nego se penzionisao.

Video: Napadač Dinama iz Zagreba želi u reprezentaciju Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA