≫ 

Rusija odstranjena sa Svetskog prvenstva 2022, ali može da učestvuje na EURO 2020!

Dobra i loša vest za Ruse

  • 6

Rusiju drma veliki skandal - suspendovana je sa najvećih sportskih događaja u naredne četiri godine, ali će moći da se nadmeće na EURO 2020!

Ruska zastava i himna neće biti prisutne na Olimpijskim igrama 2020. ili na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022, ali je zanimljivo da to ne utiče na EURO 2020.

Rusija će moći da se nadmeće, ujedno je i domaćin u Sankt Peterburgu, svetski mediji podsećaju da s UEFA ne tretira kao domaćin najvećih svetskih događaja.

Rusija će tako moći da igra protiv Danske, Finske i Belgije od 13. juna do 22. juna naredne godine. Protiv Belgije i Finske igraće u Sankt Peterburgu, a Danskoj će gostovati u Kopenhagenu.

Svetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajima, nakon što je održana sednica izvršnog komieteta ove agencije u Lozani.

Rusi zasedaju 19. decembra, a rok za žalbu je 21 dan.

Video: Zašto je Rusima zabranjeno da se takmiče, a Amerikancima nije kada su i oni imali sistemski doping

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    9. decembar 2019 | 12:13

    Okrecu se krugovi,zaigrace mecka i na americkoj rupi samo polako sve ce im se vratiti...

  • Ha

    9. decembar 2019 | 12:27

    Ameri pokazuju moc....

  • Mlj1228

    9. decembar 2019 | 12:27

    Odavno oni to smišljaju kako da odstrane Rusiju, jer ima mnogo boljih sportista od njih. Nisu samo u pitanju tri-četri godine, već će to imati posledice još dugo posle. Sportisti će biti manje zainteresovani i bez voljni da postižu vrhunac svojih sposobnosti. Tako će ta gamad skupljati zlato bez pravih zasluga!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA