• 6

Rusija odstranjena sa Svetskog prvenstva 2022, ali može da učestvuje na EURO 2020!

Dobra i loša vest za Ruse

  • 6

Rusiju drma veliki skandal - suspendovana je sa najvećih sportskih događaja u naredne četiri godine, ali će moći da se nadmeće na EURO 2020!

Ruska zastava i himna neće biti prisutne na Olimpijskim igrama 2020. ili na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022, ali je zanimljivo da to ne utiče na EURO 2020.

Rusija će moći da se nadmeće, ujedno je i domaćin u Sankt Peterburgu, svetski mediji podsećaju da s UEFA ne tretira kao domaćin najvećih svetskih događaja.

Rusija će tako moći da igra protiv Danske, Finske i Belgije od 13. juna do 22. juna naredne godine. Protiv Belgije i Finske igraće u Sankt Peterburgu, a Danskoj će gostovati u Kopenhagenu.

Svetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajima, nakon što je održana sednica izvršnog komieteta ove agencije u Lozani.

Rusi zasedaju 19. decembra, a rok za žalbu je 21 dan.

Video: Zašto je Rusima zabranjeno da se takmiče, a Amerikancima nije kada su i oni imali sistemski doping

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Vlada

    Lens Amnstrong nije kaznjen dok se aktivno bavio biciklizmom ,vec kad se povukao iz biciklizma posle vise godina. Razlog za kaznjavanje nije imao direktne veze sa dopingom. Ako negde postoji sistemski doping onda je to kod Amerikanaca.

  • Ha

    Ameri pokazuju moc....

  • Mlj1228

    Odavno oni to smišljaju kako da odstrane Rusiju, jer ima mnogo boljih sportista od njih. Nisu samo u pitanju tri-četri godine, već će to imati posledice još dugo posle. Sportisti će biti manje zainteresovani i bez voljni da postižu vrhunac svojih sposobnosti. Tako će ta gamad skupljati zlato bez pravih zasluga!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima