Milojević i Savo držali predavanje Grofu i Stanojeviću: Otkrili su tajne priprema evropskih mečeva!

Dobili su zaslužene aplauze!

  • 19
FK Partizan, FK Crvena zvezda, derbi, fudbal

Foto: Marko Jovanović

Treneri fudbalera Crvene zvezde i Partizana, Vladan Milojević i Savo Milošević, održali su predavanje kolegama u jednom beogradskom hotelu.

U publici su bile brojne kolege i zvučna igračka, trenerska ili aktuelna funkcionerska imena, poput Marka Pantelića, Miodraga Božovića, Aleksandra Stanojevića, Zorana Mirkovića, Dragana Aničića, Neška Milovanovića, Radovana Ćurčića...

Uz Milojevića, dobar deo predavanja izneo je prvi saradnik Milan Kosanović, koji je posebno izneo statističke podatke, a najveći deo izlaganja preneo je Mondo.

- Koliko je Liga šampiona veliko takmičenje pokazuje to što od zvanično 50 najboljih igrača Evrope, njih 48 igra Ligu šampiona. Samo Bruno Fernandeš iz Sportinga i Obamejang iz Arsenala ne. Mi smo igrali protiv njih 21, što je ogromno iskustvo za naše igrače. Igrali smo protiv timova iz 17 različitih zemalja, što znači 17 različitih stilova - rekao je Kosanović, uz podsećanje da je Zvezda u poslednje dve i po sezone odigrala 44 evropske utakmice, što je više nego za 10 godina od 2006. do 2016.

FK Crvena zvezda - FK Krasnodar

Foto: A. Nalbantjan

Zvezda je u tom periodu imala 42 međunarodna duela! Milojević je posebno lepe reči imao za Miodraga Božovića, koji mu je jezgro kvalitetnog igračkog kadra ostavio, a posebno je upečatljivo bilo pripremanje utakmice sa Jang Bojsom.

- Da se malo našalim, kada sam ih gledao dok izlaze na teren bilo mi je žao mojih igrača da ih neko ne 'opali' i 'previka na pola'. Imaju iskustvo, veliki budžet. Na toj utakmici obim njihovog trčanja bio je 119, a naš 117. Bila nam je to trkački najuspešnija utakmica, ali posle svake takve su nam ispadali igrači. Posle Liverpula smo ostali bez trojice.

Marko Marin

Foto: Marko Jovanović

- Ne možemo da iznesemo takve utakmice bez povreda jer ih ne igramo u kontinuitetu". "Cilj protiv Jang Bojsa nam je bio da im 'ukrademo' kilometre i uspeli smo da ih u revanšu spustimo na 10 kilometara manje nego što su pretrčali u prvoj. Odigrali smo balkanski. Čuvali loptu, igrali sporo, probali da 'ubijemo igru'.

Sa druge strane, Milošević je akcentovao rad sa profesorom Markom Stojanovićem, prenosi Mondo posebno i Miloševićevu priču.

Savo Milošević

Foto: Marko Jovanović

- Insistirali smo na snazi. Na brzinu ne možete da odgovorite sporošću. Ne možete da pošaljete na vuka jagnje ili ovcu. Da bismo se približili evropskom fudbalu, prva ideja je bila da povećamo brzinu. A pre toga je bilo potrebno da se fizički pripremimo. Da bismo još pojačali efekat brzine, morali smo da budemo dobro 'namešteni', da smanjimo distancu.

Bilo je reči i o postavljanju ekipe za Alkmar u revanšu.

FK Partizan

Foto: MN Press

- Svesno smo AZ-u prepustili posed, jer su u zadnjoj liniji 'namešteniji'. Prepustili smo im posed i znali da pri svakoj oduzetoj 'drugoj' lopti imamo dovoljno brze igrače da dođemo 'gore'. Tako smo direktno dali gol, a drugi smo dali tako što smo prepoznali kad da igramo visok pritisak. Naravno, taj taktički plan je suština svega i igrači su ga prepoznali i ispoštovali 85 minuta do perfekcije. Dali su maksimum i bilo je logično da preuzmemo odgovornost".

Video: Ova pobeda biće mi najdraža! Čudna izjava Vladana Milojevića posle trijumfa Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    16. decembar 2019 | 21:11

    Borjanka primila najvise golova u Evropi, a kazu najbolja im igracica Zvezdane. Eto, koliko su dobri.

  • Kalman

    16. decembar 2019 | 20:31

    Ovi strucnjaci sto komentarisu sve moj do mojega.

  • Mickey

    16. decembar 2019 | 19:22

    Otkrio Savo kako pobediti Astanu...Ahahahaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA