≫ 

Dinga čeka odluku Partizana: Defanzivac na izlaznim vratima, želi ga slovački klub

Nije u planovima struke, ali rastanak ima dva scenarija

  • 13

Letošnje pojačanje Partizana iz Urala - Dominik Dinga gotovo sigurno će u zimskom prelaznom roku napustiti crno-bele, jer stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem trenutno ne vidi defanzivca u planovima za budućnost.

Za fudbalera je veoma zainteresovana Dak Dunajska Streda, a postoje pozivi i iz nekoliko srpskih klubova, saznaje Telegraf.

Slovačka ekipa je voljna da preuzme Dingu na pozajmicu, ali će morati da sačekaju konkretne poteze iz Humske i tek onda reaguju.

Dominik Dinga, Savo Milošević Printskrin: Youtube/VideonetRS

Odluku o sudbini Dinge doneće upravo Partizan u narednih nekoliko dana, a postoje dva scenarija u situaciji koja nije prijatna ni crno-belima ni samom fudbaleru, jer je trebalo, odnosno bilo je planirano da bude oslonac trenutne ekipe.

Klub iz Humske trenutno vaga da li će odmah raskinuti pozajmicu iz Urala, šest meseci pre njenog isteka i okrenuti se pronalaženju drugih rešenja.

U drugoj varijanti postoji mogućnost da crno-beli takođe pozajme Dingu do leta, kako bi im bio na oku i tek onda odluče da li će aktivirati otkupnu klauzulu.

IGOR VUJACIC Foto: MN Press

U letošnjem dogovoru sa Rusima, Partizan je u ugovor o pozajmici uvrstio pomenutu otkupnu klauzulu od 300.000 evra, koja je u rukama isključivo kluba iz Humske i, u slučaju aktiviranja, odnosno isplate pomenute sume, Dinga bi automatski postao igrač crno-belih i dobio trogodišnji ugovor.

Ipak, već posle prvog dela letnjih priprema na Zlatiboru bilo je jasno da stručni štab nije zadovoljan onim što fudbaler pokazuje, te je izgubio mesto u timu u borbi sa iskusnim Bojanom Ostojićem, koji je kasnije u tandemu sa Strahinjom Pavlovićem izneo celu jesen.

DOMINIK DINGA Foto: MN Press

Dinga je u proteklih šest meseci upisao samo dva meča za Partizan, a često nije bio ni na klupi za rezervne igrače, te su crno-beli još u oktobru napravili plan za zimski prelazni rok koji je podrazumevao angažovanje novog centralnog defanzivca.

Prva meta je Slobodan Rajković i od njegovog odgovora će zavisiti dalji razvoj događaja, odnosno angažovanje kluba u rekonstrukciji poslednje linije tima.

Pored Dominika Dinge, Partizan će tražiti način da "udomi" golmana Nemanju Stevanovića, Perišu Pešukića, Zlatana Šehovića, Strahinju Jovanovića i Petra Gigića, o čemu ste već mogli da čitate na Telegrafu.

Odlično igra Hetafe ove sezone i neće Real Madridu biti lako u prvoj utakmici u 2020. godini na današnjem (16.00) gostovanju u predgrađu španske prestonice. Kvota na dvojku je 1,95, dok je dupla šansa 1X 1,84. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hetafe - Real Madrid.

Odavno Espanjol nije bio slabiji, na poslednjem mestu Primere je, a da sve bude gore po ovaj klub, večeras (21.00) mu u goste dolazi gradski rival Barselona. Kvota na dvojku je 1,48, kombinacija 2&3+ plaća 1,88. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Espanjol - Barselona.

Video: Partizan doveo ozbiljno pojačanje

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    4. januar 2020 | 13:27

    Ostoja bi i od njega napravio igraca sigurno

  • Rade

    4. januar 2020 | 13:45

    Dinga je odličan igrač samo što Milošević fantazira i glumi ludilo isto važi za Šehovića dečko je vrhunski igrač mali je bomba a Partizan daje pare za neke izvitoperene igrače a ima igrača koji im treba mali Jovanović treba i mora da ostane super igrač samo treba da dobije šansu da igra a ne da ga uvode u igru u nadoknadi vremena znači ova tri igrača mora da ostanu u Partizanu.

  • Jovandeka

    5. januar 2020 | 08:46

    Evo kako priča i razmišlja ,pod navodnicima , veliki trener Milošević.Za tog Dingu nikad nisam čuo,dok Savo nije počeo da priča bajke o njemu.Igrao mu na pripremama 2-3 utakmice,ako je i toliko i nikad više.Uroševića nije vodio na pripreme,znači otpisao ga,posle mu standardni.Kad dovedu nekog igrača,a nije prošao pripreme sa njima,onda je to razlog loše igre.Sa Smiljanićem će biti ista situacija kao sa Sašom Ilićem,igrati neće ali će pod ugovorom biti dok ne ode u starački dom.I što je najgore to neće biti takav zadnji slučaj.Što reče Ercov,veliki navijač Partizana,treneri u našem fudbalu jedno veliko zlo.Unište karijere igračima od 23-24 godine,jer ih mrzi da rade i sazrevaju kao treneri sa njima.Dotični Savo,skoro reče,nema u paketu dobre igre i mladih igrača u timu.A ovo mu dobri rezultati što je dosad uradio, sa ovim iskusnim igračima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA