≫ 

Posao od 700 miliona evra: Ko bi mogao da kupi Mesija ako ga Barselona izgubi?

Argentinac bi karijeru mogao da nastavi u Premijer ligi ili u Seriji A

  • 6

Leonel Mesi bi mogao da napusti Barselonu ranije nego što se očekivalo. Budućnost Argentinca na Nou Kampu dovedena je u pitanje nakon što je javno kritikovao sportskog direktora kluba Erika Abidala posle njegovih komentara o nastupima ekipe.

- Mnogi igrači nisu bili zadovoljni ili nisu trenirali kako bi trebalo, a tu je i problem komuniakcije unutar svlačionice.  Rekao sam upravi šta mislim i morali smo da donesemo odluku - izjavio je nedavno Abidal.

A Mesi je uzvratio.

- Iskreno, ne volim da radim ovakve stvari, ali mislim da svi moraju biti odgovorni za svoj deo posla. Igrači za ono što se događa na terenu, a sportski sektor za svoja dela. Kada se govori o igračima, treba da se izgovaraju konkretna imena jer u suprotnom se ocrnjuje cela ekipa i šire se glasine koje nisu tačne.

Njegova vatrena reakcija na Instagramu pokrenula je glasine da bi Mesi mogao da se oprosti od Barselone, posebno ako Abidal i Đosep Maria Bartomeu ostanu na svojim pozicijama.

Mesijevi najverovatniji kupci?

Objavljeno je da Mesi u svom ugovoru ima klauzulu koja bi mu omogućila da na leto ode iz kluba (700 miliona evra), a njegov trenutni ugovor ističe 2021. godine čak i ako pomenuta klauzula ne postoji.

Prirodno je da klubovi u Evropi dobro preračunaju ako se, jednom u životu, pojavi prilika za potpisivanje Lea Mesija.

Ali, od svih timova koji „njuškaju“ oko Mesija, koji ima najbolje šanse da ga i dovede? Sajt givemesport.com je preneo kvote koje je objavila jedna kladionica, a koja najviše šansi daje - Mančester Sitiju.

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Šanse:

8. Real Madrid – 66/1

7. Liverpul – 33/1

6. Juventus – 25/1

5. Mančester Junajted - 20/1

4. Bajern Minhen - 20/1

3. Inter Milan – 14/1

2. Pari Sent Žermen – 12/1

1. Mančester Siti – 7/1

S obzirom na to koliko je Mesi povezan sa Pepom Gvardiolom, kao i na beskrajne svote novca kojima raspolaže klub sa Etihada, prelazak u Mančester Siti izgleda najverovatnije od svih nesagledivih mogućnosti.

PSŽ takođe ima finansijsku mogućnost da dovede Argentinca, ali Mesi će verovatno biti premalo inspirisan da igra Ligu 1, čak i ako bi to značilo formiranje tria sa Nejmarom i Embapeom.

Inter deluje kao sledeći najrealniji kandidat jer je i u prošlosti pokušavao da potpiše Mesija, dok su Mančester junajted, Bajern i Liverpul klubovi kod kojih počinje da preovladava mašta, a ne realnost.

No, postoje i šanse da će Mesi ostati u Barseloni, a one iznose takođe 7/1. Nije isključeno ni da legenda Barselone ostane verna klubu iz Katalonije.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA