Top 5 utisaka sa priprema: Skandal, fer plej gest i neočekivani potezi Sava i Dekija!

Burne su bile pripreme!

  • 3
Savo Milošević, Dejan Stanković, Nenad Lalatović Foto: Nikola Tomić, Telegraf.rs, Youtube.com

Pripreme su privedene kraju u mnogim srpskim klubovima, vratili su se skoro svi u svoje baze, pa se nestrpljivo čeka početak prolećnog dela Superlige.

U fokusu su bili Crvena zvezda i Partizan - šampioni su na novom početku pod vođstvom Dejana Stankovića, u taboru crno-belih je Savo Milošević imao nekoliko ozbiljnih provera i zadatak da doselektira ekipu, uz buru na pojedinim utakmicama.

Bilo je zanimljivo i na pripremama drugih klubova, naročito to važi za Vojvodinu i niški Radnički, zahvaljujući Nenadu Lalatoviću i Miloradu Kosanoviću.

Dejan Stanković, Radživ van la Para Foto: Nikola Tomić

Precrtavanje Van la Pare i nova formacija

Dejan Stanković je na trenerskom početku, iako je imao jednu epizodu u Udinezeu. Dosta vremena je prošlo od toga, tada je bio i asistent, ali mu je to iskustvo bilo dragoceno. Vrlo brzo je uočio da više nema razloga da računa na Radživa van la Paru, jasno mu je stavio do znanja da ga ne vidi u ekipi zbog slabog zalaganja, a moglo se primetiti i da je formacija dobila novi oblik.

Stanković preferira 4-4-2 uz mogućnost transformacije na 4-2-3-1, na nekoliko mečeva je testirao mogućnosti ekipe sa dvojicom napadača, a zanimljivo je i da šansu dao Gavriću i Nikolića, od kojih se mnogo očekuje u budućnosti.

Video: Pogledajte poništen gol Partizana protiv Vitorula

Milošević povlačio ekipu, protiv Spartaka došlo do haosa

Fudbaleri Partizana nisu odigrali do kraja prvu utakmicu priprema protiv Vitorula, jer je Savo Milošević u 87. minutu duela sa Rumunima povukao ekipu sa terena.

Razlog je bio nedosuđen penal nekoliko trenutaka ranije, kada je u kaznenom prostoru Rumuna oboren Slobodan Stanojlović. To je bila zapravo samo kulminacija, bilo je i nekoliko faulova nad mladim igračem koji nisu dosuđeni.

Igra na ivici povreda je revoltirala Miloševića, koji je bio pod adrenalinom i protiv Spartaka iz Moskve. Bilo je 3:2 za Ruse, a Milošević je isključen zbog revolta kada je tim crno-belih oštećen.

Milorad Kosanović Printskrin: Youtube

Kosanović priredio skandal svađom

U četvrtoj pripremnoj utakmici u Turskoj, fudbaleri niškog Radničkog odigrali su nerešeno (1:1) protiv kazahstanskog Irtiša, kada je došlo do žestoke svađe između Milorada Kosanovića i stratega Irtiša, Milana Milanovića.

Snimak govori više od reči, prštalo je od izraza koji se mogu samo cenzurisati, a Kosanović je na kraju povukao tim uz reči "da sa stokom neće da igra".

Nadajmo se da na Turskoj i ostati i da se ovakva dešavanja neće ponavljati u domaćem šampionatu.

Emotivan susret Lalatovića i Srne

Nenad Lalatović i Darijo Srna bili su saigrači, a pošto su Vojvodina i Šahtjor imali baze koje nisu bile udaljene, sve je vodilo ka emotivnom i prijateljskom susretu.

Došao je Lalatović da gleda utakmicu koju je Proleter na terenu pored igrao sa Ordabasijem, ali kada je video narandžaste boje Šahtjora na drugoj strani odmah se uputio tamo. Naravno, prvo ka Srni koji je na terenu vodio trening, ali ih je žica sprečila da se kao ljudi zagrle. Tek što su progovorili nekoliko reči, usledile su šale i osmesi, da bi Srna napustio teren i izašao na drugu stranu.

Onda su se bratski izgrlili, a potom je Srna i za Telegraf dao intervju u kom je govorio o mnogim detaljima iz karijere, uz osvrt na situaciju u srpskom fudbalu.

Fer plej gest na meču Proleter - Ordabasi

Video: Protiv Proletera sviran sramotan penal

Fudbaleri Proletera iz Novog Sada odigrali su 1:1 u prijateljskom meču na pripremama u Turskoj protiv Ordabasija, a taj duel će ostati upamćen po velikom propustu sudije i po penalu koji Kazahstanci nisu hteli da izvedu.

Tačnije - morali su, ali nisu hteli da daju gol jer je kazneni udarac došao kao plod greške sudije.

- Sudija je pokazao na korner za Ordabasi, bilo je dosta koškanja u 16 metara i naš igrač Dušan Joković je dobio crveni karton. Navodno je došlo do kontakta i sudija je svirao penal za njih. Na kraju je igrač Ordabasija priznao da kontakta nije bilo, ali sudija nije mogao da promeni odluku. Zato je igrač Ordabasija promašio penal. Presudio je fer-plej - rekao je trener Proletera Branko Žigić posle meča, a detalje možete pogledati ovde.

Video: Bomba Njegoša Petrovića sa oko 30 metara za vođstvo Zvezde od 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. februar 2020 | 14:46

    Од Саве се видело да му екипа служи као лаки спаринг партнер другима, да кмечи и повлачи екипу чак и са припрема, као неки путујући циркус од екипе, а од Декија да уводи нове клинце, који треба само да повећају минус у односу на друге у лиги...

  • Goran

    10. februar 2020 | 14:08

    Nije Sava i Dekija nego Save i Dekija....!!

  • Ja...RS

    10. februar 2020 | 15:17

    Bas sam se zacudio za Kosanovica 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA