≫ 

Može li Liverpul do rekorda? Football Manager 2020 otkriva tabelu na kraju Premijer lige

Do završetka takmičenja ostalo je još 12 kola, a izgleda da kompjuterska igra zna ime novog šampiona

  • 1
Jirgen Klop, Liverpul Foto: youtube/MKcomps02

Liverpul tokom čitave sezone igra sjajno i posle 26 mečeva još uvek nije doživeo poraz, i ima samo jednu nerešenu protiv Mančester Junajteda.

Ljubitelji fudbala širom sveta nagađaju koliko će trajati serija "Crvenih" i kako će izgledati tabela posle završetka šampionata. Novinar koji piše o video igrama Nejtan Blis pokušao je pomoću igre Football Manager 2020 da sazna odgovor na ovo pitanje.

Posle osvajanja Lige šampiona prošle godine, Liverpul je nastavio sa sjajnim igrama u Premijeršipu i svim ostalim takmičenjima. Ponos Mersisajda ima 22 boda više od najbližeg pratioca i šampiona Mančester sitija, pa je teško verovati da će im titula izmaći posle narednih 13 utakmica.

Jirgen Klop je sa svojom ekipom nastavio niz iz prošle sezone i trenutno su na broju od 42 meča bez poraza.  Liverpul je na samo sedam mečeva od rekorda koji su u sezonama 2003/04 i 2004/05 ostvarili igrači Arsenala.

U tekućoj sezoni osvojili su 76 od mogućih 78 bodova i na dobrom su putu da uzmu više od 100 bodova tokom jedne kampanje. To je pošlo za rukom jedino Mančester sitiju. Football Manager 2020 pokušava da opredvidi da li Liverpul može do velikog podviga.

Konačna tabela u sezoni 2019/20

Stručnjaci koji rade na stvaranju popularne igre poslali su ažuriranu verziju novinaru Blisu. Baza podataka osvežena je informacijama o igračima i timovima, promenama trenera, rezultatima i stanjem na tabeli.

Ovako je izgledala tabela Premijer lige 7. februara, na dan kada je počeo zanimljivi eksperiment.

Foto: screenshot/liverpoolecho.co.uk

Nema sumnje da će sezona Liverpula i prema rezultatima popularne igre biti blistava, a ovo je prognoza rezultat derbija protiv gradskog rivala.

Everton - Liverpul 1:2 (strelac za domaćina Rišarlison u 39. minutu, a golove za Liverpul postigli su Sadio Mane 41. minut i Mohamed Salah 45. minut).

Igra predviđa da će Liverpul ostati neporažen i posle gostovanja na Etihadu početkom aprila. Duel dve prvoplasirane ekipe završiće se rezultatom 1:1.

Menadžer kaže da će se utakmica Liverpula i Arsenala u Londonu okončati pobedom gostiju od 0:1. Prema završetku sezone u popularnoj igri, Liverpul ostaje neporažen do kraja. Rekordi Arsenala i Mančester sitija neće opstati još dugo.

Foto: screenshot/liverpoolecho.co.uk

Šampion je osvojio 110 bodova, 30 više od najbližeg pratioca Mančester sitija. Liverpul na kraju ima najbolju odbranu i najefikasniji napad. Ukoliko se ova prognoza nastala zahvaljujući simulaciji zaista obistini, tim Jirgena Klopa nadmašiće rekord Arsenala od 49 mečeva bez poraza. Priliku da nastavi niz imaće i u sezoni 2020/21, piše Liverpul eho.

Ovo su svi rezultati Liverpula do kraja kampanje, postignuti u igri Football Manager 2020.

Foto: screenshot/liverpoolecho.co.uk

Fudbalska stvarnost je sasvim drugačija od video igre, ali nema sumnje da Jirgen Klop ima veoma moćnu ekipu. To znaju i kompjuterski programi.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J

    16. februar 2020 | 11:09

    Jedna ako ne i najbolja igra simulacije ikad napravljena.a da od samog pocetka pa do danas nije menjala svoj stil.Oprala fifa manager za duplo bar.Svaka cast ceka se 2020 na steamu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA