≫ 

Koji klubovi će slaviti moguće poništavanje Premijer lige, a ko će proklinjati sudbinu?

Jasno je kao dan - najveći „gubitnik“ svakako bi bio Liverpul, ali i odlična sezona još nekih klubova mogla bi da bude bačena u vodu

  • 5
Navijači Enfild Liverpul Navijači Liverpula čekaju prvu titulu u Premijer ligi Photo by Tembela Bohle from Pexels

Ko će najviše profitirati, a ko će biti pravi gubitnik u slučaju da Premijer liga ne bude nastavljena?

Čelnici Premijer lige pokazali su odlučnost da se prvenstvo, kada se za to stvore uslovi, završi, ali ukoliko budu prisiljeni da ponište sezonu – ko će najviše profitirati, a ko će biti oštećen? Odgovor je ponudio „Sky Sports“.

Arsenal - 9. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Gubitnik

Ukoliko Arsenal želi da izbori kakvu-takvu šansu da osigura mesto u Ligi šampiona sledeće godine, moraju da završe trenutnu sezonu. Takođe, i dalje su učesnici FA Kupa, i njihova forma je bila u usponu jer su pobedili tri utakmice zaredom pre prekida.

FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

Aston Vila – 19. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Dobitnik

Ukoliko iz lige ne ispadnu poslednja tri tima na tabeli, kao što je i spomenuto, Aston Vila bi izbegla selidbu u Čempionšip. Klub je bio u lošoj formi jer su izgubili četiri utakmice zaredom uoči prekida. Takođe, do početka nove sezone od povreda bi se oporavili Tom Hiton, Džon Mekgin i Vesli.

Bornmout – 18. na tabeli.

Dobitnik ili gubitnik? Dobitnik

Bornmout je u opasnosti da izgubi mesto u Premijer ligi koje se trudi da zadrži od 2015. godine. U poslednje četiri utakmice osvojili su samo jedan bod, a trenutno imaju i veoma dugu listu povređenih igrača na kojoj se nalaze Dejvid Bruks, Džoš King, Čarli Denijels, Stiv Kuk i Simon Frensis.

Aston Vila - Liverpul Foto: Ap/Tanjug

Brajton – 15. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Dobitnik

Brajton je ekipa koja je lagano klizila ka dnu tabele, i nemaju nijednu pobedu u 2020. godini. Igra je, doduše, napredovala pod vođstvom Grejema Potera, i nekoliko dodatnih meseci za treniranje mogli bi da donesu odličan početak sledeće sezone.

Barnli – 10. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Nedefinisano

Barnli je bio u usponu bez ikakvih strahova o ispadanju iz lige. Imao je dobru seriju rezultata, ali i male šanse da se dokopa Evrope sledeće sezone. Ekipa Šona Dajča nije poražena sedam utakmica zaredom. Međutim, igranje u Evropi uzelo je danak u Premijer ligi, pa izostanak Barnlija u narednim kvalifikacijama možda i neće biti tako loša stvar.

Mančester Junajted  -. Barnli Foto: AP/Tanjug

Čelsi – 4. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Dobitnik

Frenk Lampard je otkrio neke talente iz fudbalske akademije Čelsija, i kod mnogih igrača je postignut značajan napredak – koji bi, nažalost, bio obrisan gumicom. I dalje postoji mogućnost osvajanja FA Kupa, ali ovako bi Čelsi imao zagarantovano mesto u Ligi šampiona dogodine.

Kristal Palas – 11. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Gubitnik

Ekipa je tek počela da pokazuje svoje pravo lice. Tri pobede minimalnim rezultatom zaredom odmakle su ih iz zone ispadanja, i najavile kakve-takve šanse za evropske kvalifikacije.

FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Everton – 12. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Everton je doživeo preporod od dolaska Karla Anćelotija, i čini se da bi bila velika šteta prekinuti ga. Dominik Kalvert-Luin nalazio se u formi života i bio je kandidat za napad reprezentacije Engleske. Doduše, uprkos dobroj igri protiv Mančester Junajteda i Arsenala, u poslednje tri utakmice su dve izgubili, a jednu remizirali. Italijanski trener se nada da će forma nastaviti da raste tokom dodatnih treninga.

Lester – 3. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Lester je na putu da postigne najbolji plasman još od sezone 2015/16 kada je postao šampion. Nalaze se u dobroj poziciji da izbore još jedno učešće u Ligi šampiona. Posle razočarenja u Karabao Kupu, „Lisice“ očekuje četvrtfinalni susret FA Kupa protiv Čelsija.

Liverpul – 1. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Liverpul bi svakako bio najveći gubitnik. Samo dve pobede ih dele od prve titule u Engleskoj posle 30 godina, i imaju čak 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog. Forma im je pala uoči suspenzije – eliminisani su iz Lige šampiona kao i FA Kupa, a pretrpeli su i prvi poraz u ligi posle 44 utakmice. Liverpul bi želeo da zaključi sezonu što je pre moguće, radije nego da je igra ispočetka.

FK Liverpul Foto: AP/Tanjug

Mančester Siti – 2. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Gubitnik

Matematički, Siti i dalje može da dostigne Liverpul u ligi, uz neki ludački obrt sudbine. Već su osvojili Karabao Kup i bore se za drugi trofej u FA Kupu.

Iako se bore sa potencijalnom suspenzijom iz Evrope za sledeću sezonu, ove su na putu da prvi put osvoje takmičenje. U osmini finala protiv Real Madrida zabeležili su pobedu u gostima rezultatom 2:1, i sa mnogo optimizma vratili se na „Etihad“.

Mančester Junajted – 5. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Junajted se nalazio usred najbolje forme posle mnogo vremena. Neporaženi su u 11 utakmica u svim takmičenjima, uz samo dva primljena gola, a čak dvaput su za ovo vreme pobedili gradskog rivala Siti. U Ligi Evrope imaju 5:0 protiv LASK-a u prvoj utakmici, a u FA Kupu ih čeka Norič u četvrtfinalu. Poništavanje sezone bi bio veliki udarac za ekipu i napredak koji je pokazala, posebno uz velike šanse da završe među prve četiri ekipe.

Liga Evrope, LASK, Mančester junajted Foto: Tanjug/AP

Njukasl – 13. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Njukastl je osam bodova iznad zone ispadanja, ali bili bi gubitnici zbog FA Kupa. Plasirali su se u četvrtfinale, i to je najdalje dokle su stigli još od sezone 2005/06.

Norič – 20. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Dobitnik

Vrlo je očigledno. Norič je na samom začelju tabele, i šest bodova je udaljen od bezbedne zone. Ponavljanje sezone omogućilo bi im da zadrže neke od važnih igrača poput Toda Kantvela, Temija Pukija, Emija Buendija i Maksa Eronsa.

FK Njukasl Foto: AP/Tanjug

Šefild Junajted – 7. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Kakva bi samo šteta bila kada bi se senzacionalni povratak Šefilda u Premijer ligu bacio u vodu. Kris Vajlder i njegova ekipa iznenadili su mnoge svojim timskim radom i inovativnom taktikom, i imaju ozbiljne šanse da izbore mesto u Evropi sledeće sezone. Imaju i utakmicu zaostatka protiv sve lošije Aston Vile, a pobeda bi ih čak plasirala na mesto koje vodi u Ligu šampiona, imajući u vidu zabranu koja je izrećena Sitiju. Tu je i FA Kup, gde se Šefild sastaje sa Arsenalom u četvrtfinalu. Oni su već pobedili „Topdžije“ kod kuće u Premijer ligi.

Sautempton – 14. na tabeli

Dobitnik ili gunitnik? Nedefinisano

Nemaju preveliki strah od ispadanja jer su sedam bodova iznad zone ispadanja, ali prolaze kroz uspon pod vođstvom Ralfa Hazenhitla, i on bi mogao biti prekinut.

Totenhem – 8. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Dobitnik

Totenhem bi sa zadovoljstvom dočekao suspenziju sezone. Ispali su iz svih takmičenja, izgubili su Harija Kejna i Sona, i značajno se udaljili od vodeće četvorke. Ako bi sezona bila otkazana, Spursi bi zadržali mesto u Ligi šampiona. Možda bi bili i najveći dobitnik.

Votford – 17. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Dobitnik

Votford je na granici zone ispadanja, ali Nigel Pirson i ekipa bi bili zadovoljni ako ne bi morali da se grčevito bore za opstanak do kraja. Takođe, dobili bi na vremenu kako bi se Džerard Delofeu oporavio posle povrede.

FK Totenhem Foto: AP/Tanjug

Vest Hem – 16. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? – Dobitnik

Predsednica karen Brejdi nije krila svoj stav oko toga kakvu bi odluku trebalo doneti, i nema sumnje da bi Vest Hem imao veliku korist od sigurnog opstanka u ligi. Uložili su mnogo novca u ekipu, imaju stadion od 60.000 mesta, a da bi se sav novac povratio, neophodne su im utakmice u Premijer ligi.

Vulverhempton – 6. na tabeli

Dobitnik ili gubitnik? Gubitnik

Bila je ovo još jedna sjajna sezona za Vulfse. Oni su takođe uspeli da se plasiraju i u osminu finala Lige Evrope i nadaju se prolasku u četvrtfinale, a nisu daleko ni od četvrtog mesta u Premijer ligi.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    20. mart 2020 | 22:48

    posto je liverpul ubedljivo prvi,mislim da mu jos dve pobede trebaju za titulu,mogu slobodno da proglase liverpul za sampiona prvenstva,mislim da niko nema apsolutne sanse da ih prestigne

  • momo

    21. mart 2020 | 11:21

    koga briga sta rade englezi i ko je kod njih gubitnik...sta srbija misli ?

  • Qwerty

    21. mart 2020 | 01:14

    Pitajte limara, on najbolje zna kako se dodeljuju titule. Covek 10 dana prica i moli za trofej.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA