Lukaku je svetski fenomen: Govori osam jezika, totalna je suprotnost lenjivcima Bejlu i Agueru

Kapa dole za snažnog napadača Intera, ovim darom retko koji igrač može da se pohvali

  • 6
romelu lukaku Foto: youtube/inter

Romelu Lukakau je zaista sjajan lik, uzor, momak za primer, i kad to kažemo ne mislimo na njegovu dosadašnju već veliku karijeru, niti na 17 golova u 25 mečeva za Inter - ne! 

Lukaku je jedinstven slučaj u svetu fudbala zbog činjenice da govori čak osam jezika, što je pravi multilingvistički podvig ovog fudbalera, kakvim se malo ko može pohvaliti.

Upornost i želju da nauči jezike u sredinama gde je igrao i živeo, Lukaku nije izgubio ni prelskom u Italiju, gde je već posle dva i po meseca davao intervjue kao da je rođen negde u Kalabriji.

Osim italijanskog, Lukaku govori maternji francuski, a služi se i flamanskim koji je, kao i većina Belgijanaca, učio u osnovnoj školi.

Zna se da je njegova postojbina Kongo, održava redovne kontakte sa rodbinom u Lingali, a kada se sporazumevaju, to bude isključivo na Bantu jeziku, koji je najviše u upotrebi u toj afričkoj državi.

Osim ova četiri jezika, Lukaku se sporazumeva na engleskom, španskom, portuglaskom i nemačkom, iako nikad nije igrao u tri poslednjepomenute države!

Snažni napadač sve je iznenadio po završetku utakmice sa Brazilom na Mundijalu u Rusiji, pošto je intervju davao na čistom portugalskom.

Za razliku od Lukakua, postoje i oni dijametralno suprotni slučajevi igrača koji ni nakon niza godina igranja u jednoj zemlji nisu uspeli da savladaju jezik. Loš primer je Serhio Aguero koji ni danas, nakon devet godina u Mančester sitiju, jedva može da sastavi rečenicu na engleskom.

Slična situacija je i sa Geretom Bejlom koji je u nekoliko navrata priznao da mu teško ide komunikacija na španskom iako je u Realu od 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zamak

    14. april 2020 | 17:54

    Svaka mu čast, još uvek ima osamnaest godina, kao kada je igrao u mančesteru.

  • Putin R.S

    14. april 2020 | 17:23

    Svaka njemu cast. Alal vera momce.

  • Stefan

    15. april 2020 | 02:03

    Fenomen je i sto je imao 23 godine jedno 8 sezona :₩

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA