Poznati datumi kada "oživljava" Serija A: Treninzi od četvrtog maja, utakmice početkom juna!

Nešto manje od dva meseca je trajala pauza

  • 0
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri italijanskih klubova se vraćaju na terene i treninzima četvrtog maja jer tada počinje druga faza borbe sa korona virusom u toj zemlji.

Italijanski mediji javljaju da će se tada raditi individualno, u grupama od 18. maja, a da utakmice počinju drugog juna.

Na "Čizmi" je sve blokirano desetog marta kada je stupio na snagu karantin, a od prvog registrovanog slučaja 20. februara, do sada je od korona virusa preminulo više od 26 hiljada ljudi.

Zbog toga je prethodnih dana bilo polemike hoće li se uopšte Serija A nastavljati, a osam klubova je otvoreno bilo za prekid sezone.

Italijanski premijer Đuzepe Konte je rekao da se i dalje treba poštovati pravilo od jednog metra udaljenosti, čak i sa porodicom jer bar jedan od četiri zaražena dolazi od svojih bližnjih.

- Kada je reč o fudbalu, on će biti dozvoljen od 4. maja po individualnim treninzima, a u grupama će im biti dozvoljeno da treniraju od 18. Igrači će redovno biti testirani i brisevima i analizama krvi da se neko slučajno ne bi zarazio, odnosno da bi bio odmah izolovan ako se to desi - rekao je Konte.

Vlada Italije je najavila i da će maksimalne cene zaštitnih maski biti postavljene na 0,5 evra.

- Sportske aktivnosti su dozvoljene ako se održava distanca od dva metra, dok će pri šetnji i metar biti dovoljan. Da bi se sezona nastavila, od četvrtog maja profesionalci mogu da treniraju, ali se i oni moraju pridržavati istih pravila distanciranja. To znači da će morati da budu na makar dva metra u malim grupama tokom treninga - dodao je Konte.

On je istakao i da je njemu kao ljubitelju sporta bilo čudno sve što se dešava...

- Ja obožavam fudbal, ali čak i najstrastvenijima je bilo jasno da nema druge alternative, iako je bilo čudno što je sezona morala da bude suspendovana. Ministar sporta Vinćenco Spadafora će sa stručnjacima narednih dana raditi sve što treba da bi se sa treninzima počelo četvrtog maja. A onda ćemo posle 18. proceniti da li su uslovi za nastavak sezone ispunjeni - rekao je premijer Italije.

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA