≫ 

Inter i Milan predstavili stadion: Novi San Siro je put u budućnost vredan više od milijardu evra!

Dva projekta i ideje, obe izgledaju čudesno

  • 9
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klubovi Inter i Milan predstavili su plan novog stadiona "Đuzepe Meaca" koji će potpuno izmeniti lični opis slavnog fudbalskog borilišta.

Zajednički dokument su italijanskim vlastima u Milanu predala dva rivalska kluba, ali sa dva različita projekta koja će vlasti uzeti u razmatranje - Katedrala i Prstenovi Milana.

- Novi predlozi su rezultat kontruktivnog dijaloga sa gradskom upravom i u skladu su sa 16 uslova koje nam je uprava dala novembra 2019. godine - piše u zajedničkom obraćanju Intera i Milana.

Zamisao je da stadion postane deo šireg poslovno-komercijalnog i sportskog kompleksa koji može da se koristi 365 dana godišnje.

Taj kompleks bi uključivao 106.000 kvadrata zelenih površina, gotovo duplo u odnosu na postojećih 56.000 kvadrata.

- To bi bilo središte posvećeno prodaji, sportu, kulturnim i svakodnevnim aktivnostima kako unutra tako i vani. Uključivao bi stazu za trčanje, biciklizam, teretanu na otvorenom, skejtbord park, mali teren za fudbal i sportski muze. Većina sportskih aktivnosti bi bila besplatna građanima Milana i okoline - kažu iz klubova.

Oba koncepta donose inovativno okruženje sledeće generacije, s naglaskom na nizak ekološki otisak i održivost kao novo mesto za sastanke, društvene i rekreativne aktivnosti.

- Inter i Milan smatraju da, suštinski, u svetlu trenutne situacije, od esencijalnog značaja da započnemo sa projektom vrednim više od milijardu evra privatnih investicija, koja će generisati hiljade novih radnih mesta i služiti kao okosnica budućeg razvoja grada i italijanskog fudbala - pišu dva milanska kluba.

Video: Superliga se nastavlja 30. maja, igraju se još četiri kola do kraja

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    7. maj 2020 | 20:27

    tako ce i u srbiji ali za jedno 100 godina

  • fss

    7. maj 2020 | 23:06

    nasi projekti su kud i kamo bolji i moderniji

  • Mili

    8. maj 2020 | 06:43

    Kakva glupost , čak i laž , radio sam na dosta luksuznijim i boljim . Italija želi sad da pravda gubitak i novac zbog Kovid . Te milione i milijarde nisu iz privrede i dohotka, reklama itd, to je od prljavog novca upumpanog u fudbal , sport u svetu lagano propada , epidemija ga razara .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA